cookie-og-privatlivspolitik
I Peter Myginds hjem i Charlottenlund kan der være op til 35 personer, når der skal fejres jul.
(Arkivfoto)
I Peter Myginds hjem i Charlottenlund kan der være op til 35 personer, når der skal fejres jul. (Arkivfoto)
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Gossip

Peter Mygind fejrer julen ved at give knus til folk uden familie

Den danske skuespiller holder jul hjemme hos sig selv, og han har flere traditioner juleaftensdag.
12. december 2019 kl. 09:34 Af Ritzau

Annonce

Peter Mygind er netop nu aktuel i julefilmen "Last Christmas", hvor den danske skuespiller står overfor store stjerner såsom Game of Thrones-skuespillerinden Emilia Clarke og den britiske Hollywood-stjerne Emma Thompson.

Filmen er optaget og foregår i London, og mens julen forløber noget anderledes i filmen, så plejer den danske skuespiller at gribe julen lidt mere traditionelt an i sit hjem i Charlottenlund.

Hvordan skal du fejre jul i år?

- Min svoger er netop blevet skilt, så pludselig sker der en masse forgreninger i familien. Før i tiden fejrede vi det alle sammen sammen. Nu er der kommet nye familier til, så det spreder sig ud.

- Vi holder det hjemme hos os i år, og dem der kommer, de kommer. Vi holder det for dem, der har lyst. Det er meget vigtigt, at der både er and og flæskesteg.

Har du nogle særlige juletraditioner?

- Vi har en gammel villa med tre lejligheder, så vi pynter hele opgangen op med julekugler. Det gør min svigermor med vores barnebarn nu.

- Sidste år gjorde vi det, at vi gav hinanden gaver om formiddagen. Om aftenen var der ingen gaver, der spiste og snakkede vi, og det var ret fedt.

- Jeg er også ambassadør for Røde Kors, og de holder hvert år et arrangement for folk, der ikke har så meget familie. Der tager jeg ind juleaftensdag, hvor jeg synger og giver kram.

Hvornår kan du mærke, at julefreden sænker sig?

- Julefreden sænker sig for alvor 15. december, der lukker min butik, og jeg går på ferie, siger Peter Mygind.

- En af vores gode venner har en blomsterbutik i Hellerup, og der plejer jeg første advent at synge "White Christmas" og fortælle julehistorier for hendes kunder.

Hvad har været din bedste jul?

- Det har været alle julene med mine sønner. De første år kunne jeg også være julemand uden mine børn kunne genkende mig, men så opdagede de det.

- Nu er der kommet helt ny energi ind i huset med mit barnebarn Rosa. Det er så sjovt at have hende rendende, og nu kan jeg næsten klæde mig ud igen.

Hvad var din værste jul?

- Da jeg var 20 år, var mine forældre ikke hjemme. Jeg sad alene i et lorteværelse i Valby. Jeg tog hen på en eller anden bodega og drak nogle juleøl efter at have spist mit eget dårlige takeaway mad. Det var ensomt.

Last Christmas-filmen kan ses i de danske biografer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JENS CHRISTENSEN

Rygepolitik 25. januar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

Annonce