cookie-og-privatlivspolitik
Prins Joachim, som fylder 52 år, kom til verden en sommerdag i 1969 - et år og 12 dage efter sin storebror, kronprins Frederik. Måneden efter blev han døbt i Aarhus Domkirke, hvor han fik navnene og titlerne Joachim Holger Waldemar Christian, prins til Danmark og greve af Monpezat. (Arkivfoto)

5

Billeder

Prins Joachim, som fylder 52 år, kom til verden en sommerdag i 1969 - et år og 12 dage efter sin storebror, kronprins Frederik. Måneden efter blev han døbt i Aarhus Domkirke, hvor han fik navnene og titlerne Joachim Holger Waldemar Christian, prins til Danmark og greve af Monpezat. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gossip

Prins Joachim fejrer fødselsdag efter turbulent tid

Både privat og professionelt har året været omvæltende for prins Joachim, der fylder 52 år den 7. juni.
07. juni 2021 kl. 08:00 Af Ritzau

Prins Joachim kan se tilbage på et begivenhedsrigt år på både godt og ondt, når han fylder 52 år den 7. juni.

Både privat og professionelt har året været omvæltende.

For 11 måneder siden blev prins Joachim ramt af en blodprop i hjernen.

Det skete, mens familien opholdt sig på deres franske vinslot, Château de Cayx, hvor de få dage forinden havde fejret prins Felix' 18-års fødselsdag.

Det var hans hustru, prinsesse Marie, som slog alarm, da han pludselig begyndte at tale mærkeligt, fortalte prins Joachim senere i et interview med Hjernesagen.

Annonce

Takket være en hurtig indsats blev prins Joachim hastet på hospitalet, hvor han gennemgik en vellykket operation.

- Det første, jeg sagde til hende, var: "Du har reddet mit liv". Hun var fantastisk. Hun gik i soldatermode, sagde prins Joachim i interviewet med Hjernesagen.

Prinsen blev udskrevet i begyndelsen af august 2020 uden varige mén.

En anelse udskudt kunne prins Joachim i midten af september begynde sit nye job på den danske ambassade i Paris som forsvarsattaché og gøre brug af den viden, han forinden havde tilegnet sig på det franske militærakademi École Militaire.

Beslutningen om at gennemgå Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse blev bakket op af dronningen, lød det efterfølgende fra prins Joachim.

Annonce

Afbrudt af uddannelsen til landmand og agrarøkonom har han siden 1987 været tilknyttet militæret.

Han begyndte som rekrut i Dronningens Livregiment og har med ansættelsen på ambassaden nu varig grad af brigadegeneral.

Siden 2019 har prins Joachim, prinsesse Marie og parrets to børn, prins Henrik på 12 år og 9-årige prinsesse Athena, boet i Paris.

Prins Joachims voksne sønner fra ægteskabet med grevinde Alexandra, prinserne Nikolai og Felix på henholdsvis 21 og 18 år, bor og studerer begge i Danmark.

Til sommer bliver den yngste student, og prins Joachim kommer forbi, når han får huen på.

Annonce

Med flytningen og jobsituationen er de royale forpligtelser i Danmark ganske små. Men apanagen er flyttet med prinsen til udlandet, og det har vakt kritik fra flere fronter.

Selv om der kun er et år og 12 dage mellem ham og kronprins Frederik, er der enormt stor forskel på at være nummer et og nummer to, lød det fra prinsen selv i et interview med det franske magasin Point de Vue i maj.

- Mellem os er det mere kompliceret. Kronprinsen skal blot følge tingenes gang. Men intet er defineret for nummer to og vedkommendes hustru, hverken på skrift eller i tale, sagde prins Joachim i det opsigtsvækkende interview.

Han var kun en lille purk på ni år, da han fik at vide, at han en dag skulle arve Schackenborg Slot i Sønderjylland. Hans storebror skulle arve resten.

- Men det er ikke altid nemt. Vi må finde ud af det selv, samtidig med at man holder sig inden for rollen som nummer to i rækken, sagde prins Joachim videre i interviewet med Point de Vue.

Annonce

Prins Joachim er den sjette i arvefølgen efter sin bror, kronprins Frederik, og hans fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE