cookie-og-privatlivspolitik
Nikolaj Coster-Waldau er en blandt flere danske skuespillere, der er med i den yderst populære serie "Game of Thrones". Han spiller rollen som Jaime Lannister.
Nikolaj Coster-Waldau er en blandt flere danske skuespillere, der er med i den yderst populære serie "Game of Thrones". Han spiller rollen som Jaime Lannister.
Foto: Alberto Pizzoli/Ritzau Scanpix

Gossip

QUIZ: Er du Game of Thrones-ekspert?

Hvad hedder de ildspyende drager, og hvilke danskere har spillet med i "Game of Thrones"? Test din viden her.




15. april 2019 kl. 09:06 Af /ritzau/

Annonce

Den ottende og sidste sæson af den yderst populære tv-serie "Game of Thrones" har natten til mandag fået premiere.

Herunder kan du teste din viden om serien.

Quizzen indeholder spoilere om handlingen i de første syv sæsoner.

1. Hvilken forfatter står bag "Game of Thrones"-universet?

a) J. R. R Tolkien.

b) Ken Follett.

c) George R.R. Martin.

2. Hvad hedder de tre drager, som Daenerys Targaryen får i første sæson?

a) Drogon, Rhaegal og Viserion.

b) Aerys, Rhaegar og Viserys.

c) Daenys, Dracarys og Drogo.

3. Hvor kommer karakteren Shae fra?

a) Lorath.

b) Braavos.

c) Volantis.

4. Hvordan bliver udtrykket Valar Morghulis typisk besvaret?

a) Valar Rohaenis.

b) Valar Dohaeris.

c) Valar Visaeris.

5. I det næstsidste afsnit af tredje sæson dør flere af seriens centrale karakterer. Det sker ved, hvad der bliver omtalt som "The Red Wedding". Hvad er selve titlen på afsnittet?

a) "Kissed by Fire".

b) "The Rains of Castamere".

c) "Walk of Punishment".

6. Hvilken af disse danske skuespillere har ikke spillet med i serien?

a) Frank Hvam.

b) Dar Salim.

c) Roland Møller.

7. Hvor mange forskellige skuespillere har spillet rollen som Gregor Clegane, der også går under navnet "The Mountain"?

a) 2

b) 3

c) 4

8. I hvilken by finder Daenerys Targaryen hæren ved navn "Unsullied".

a) Astapor.

b) Meereen.

c) Qarth.

9. Hvad kalder Arya Stark sit lille spidse sværd?

a) Pencil.

b) Stick.

c) Needle.

10. Hvad hedder den trone, som der er hård kamp om at sidde på?

a) Jerntronen.

b) Guldtronen.

c) Ildtronen.

Svar: 1:c, 2:a, 3:a, 4:b, 5:b, 6:c, 7:b, 8:a, 9:c, 10:a.

Kilder: The Guardian, Fandom.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce