cookie-og-privatlivspolitik

Gossip

Roskilde Festival er aflyst i år på grund af coronaforbud

Købte billetter til Roskilde Festival 2020 kan overføres til næste år eller blive refunderet.
07. april 2020 kl. 07:51 Af Ritzau

Annonce

Roskilde Festival har reageret prompte, efter at regeringen har meddelt, at forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august.

Dette års udgave af den populære musikfestival er således aflyst som konsekvens af coronaudbruddet. Det oplyser Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Musikfestivalen var planlagt til at ligge fra 27. juni til og med 4. juli.

Har man købt billet til festivalen i år, kan man få den overført til Roskilde Festival 2021. Den løsning opfordrer festivalen til på sin hjemmeside.

- Du kan gøre en kæmpe forskel ved allerede nu at sige ja tak til at være med til Roskilde Festival i 2021.

- På den måde vil du være med til at sikre fundamentet for festivalen og hjælpe os gennem den næste meget svære tid, lyder det.

Billetten kan også bliver refunderet, hvis man foretrækker det. De nærmere omstændigheder vil festivalen snarest muligt melde yderligere ud om, lyder det.

Dette års udgave skulle have været 50-års jubilæum for festivalen. Men det må altså nu vente til 2021 i stedet.

- Vi er dybt ulykkelige. Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet.

- Og det hensyn er ubetinget det vigtigste, siger Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, i pressemeddelelsen.

Det har alvorlige konsekvenser for Roskilde Festival, at dette års udgave nu er aflyst. Hvert år donerer foreningen bag festivalen hele overskuddet væk, hvilket betyder, at der så at sige startes fra nul kroner hvert år.

- Det er endnu for tidligt for os at sige noget præcist om de økonomiske konsekvenser. De afhænger af, hvilke ordninger og hjælpepakker der er.

- Konsekvenserne vil dog være alvorlige uanset, siger Signe Lopdrup.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meldte om det forlængede forbud mod store forsamlinger på et pressemøde mandag aften.

Forbuddet rammer også øvrige musikfestivaler som Smukfest, Heartland, Tinderbox og Northside. De har foreløbig ikke meldt ud, om festlighederne bliver aflyst eller udskudt.

Statsministeren er godt klar over, at der kan blive behov for at kigge på forbedrede hjælpepakker.

- Vi kigger på, om hjælpepakkerne gælder bredt nok - også i forhold til jer. Vi vil sammen med partierne drøfte, om vi kan forbedre pakkerne endnu mere, siger Mette Frederiksen på pressemødet henvendt til de berørte af forbuddet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce