cookie-og-privatlivspolitik
Camilla af Rosenborg springer ud som tv-vært på DR. (Arkivfoto)
Camilla af Rosenborg springer ud som tv-vært på DR. (Arkivfoto)
Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix

Gossip

Royal dansker springer ud som tv-vært på DR

DR skruer op for nyproducerede dansk tv denne sommer - både inden for musik, kultur og historie.
25. juni 2020 kl. 10:53 Af Ritzau

Annonce

Skulle man have lyst til at forlade den skinnende sommersol for en stund og slænge sig ind på sofaen, disker DR op med en række nyproducerede udsendelser.

På DR1 vil der være fokus på det nære, og hvad der optager os netop nu, og på DR2 vil man kunne se en række nye historiske og kulturelle programmer, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Kigger man på programmerne, som sendes på DR2, vil professor og museumsdirektør Rane Willerslev i udsendelsen "Små øer, store historier" rejse rundt på de danske småøer og berette om de historiske begivenheder, der har udspillet sig der.

Bliver vi i historien, vil Camilla af Rosenborg i et andet og endnu unavngivet program undersøge, hvem de fattige danskere var, der for over 120 år siden sendte breve til hendes royale oldefar, kong Christian X, og finde ud af, hvad der siden hen er sket med dem.

Og så går programmet "Kære Tove" ned i de 20 år, forfatteren var brevkasseredaktør på ugebladet Familie Journal og samtidig tegne et portræt af tiden via eksperter, arkiv og de kvinder, der i sin tid skrev til Tove Ditlevsen, oplyser DR.

Der er også gensyn med komikeren Melvin Kakooza og livsstilseksperten Christine Feldthaus, som rejser rundt i landet og besøger fire danske luksushoteller, lyder det videre.

Dykker man ned i programmerne på DR1, kan man blandt andet komme i mesterlære hos forfatteren Bjarne Reuter, den michelinhædrede Geranium-kok Rasmus Kofoed, billedkunstner Michael Kvium, designer Naja Munthe, skuespillerinde Paprika Steen og musiker Tim Christensen, som lærer fra sig og giver tips og tricks, der har ført dem til tops indenfor hver deres felt.

Og savner man Cirkusrevyen, vil Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl og resten af holdet tage den aktuelle uge under kærlig behandling i programmet "Revy på afstand", oplyser DR.

Ifølge DR taler udsendelserne direkte ind i tiden.

- Der er både programmer, der samler de mange, og noget til de særligt interesseret, når vi hen over sommeren kommer ud i hjørnerne af både vores kultur og land, siger DR's mediedirektør, Henriette Marielund, i pressemeddelelsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce