Annonce
Bolig og livsstil

Sandra Bullock er vild med Susanne Bier: Hun er en skør dansk dame

54-årige Sandra Bullock vandt i 2010 en Oscar for sin rolle i filmen "The Blind Side". Hun er også kendt for filmene "Gravity", "The Proposal" og "Agent Catwalk". Foto: Fred Thornhill/Reuters

Det har været en stor oplevelse for Sandra Bullock at spille hovedrollen i Susanne Biers nye film.

Sandra Bullock er en af de mest eftertragtede kvindelige skuespillere i Hollywood. Hun har spillet med i adskillige store filmproduktioner og vandt i 2010 en Oscar for sin rolle i "The Blind Side".

Men at arbejde sammen med den danske instruktør Susanne Bier har været en af de mest tilfredsstillende oplevelser i Sandra Bullocks arbejdsliv.

Det fortæller den 54-årige skuespillerinde på en pressekonference i Berlin.

- Jeg elsker alt ved hende. Hun er en skør dansk dame i bedste forstand, siger hun.

Sandra Bullock spiller hovedrollen i Susanne Biers nye film "Bird Box", som er en apokalyptisk thriller, der er baseret på en roman af den amerikanske forfatter Josh Malerman fra 2014.

Filmen foregår i en nær fremtid, hvor en mystisk og overnaturlig kraft truer med at udrydde jordens befolkning. Kigger menneskene direkte på kraften, dør de.

Derfor begiver hovedpersonen, Malorie, sig ud på en farefuld flugt sammen med sine to små børn. Med bind for øjnene sejler de i en robåd ned ad en brusende flod for at komme til det eneste sted, de kan være i sikkerhed.

I arbejdet med filmen har Susanne Bier besluttet, at den overnaturlige kraft ikke skal have et ansigt eller en krop, men at den skal være usynlig. Og det valg beundrer Sandra Bullock.

- Jeg synes, det er modigt, at hun ikke overgiver sig og lader os se et monster, så alle kan forstå det. I stedet sagde hun til os: Det handler om din egen værste frygt. Hun ville lade skuespillerne vise, hvad der er på spil, siger hun.

- Jeg elsker, når folk på den måde er modige og selvsikre i forhold til, hvilken historie de vil fortælle, siger hun.

Ifølge Sandra Bullock forstår den danske instruktør at udnytte sine skuespilleres fulde potentiale.

- Jeg kunne tale om Susanne Bier hele dagen. Jeg beundrer hende utrolig meget, og jeg elsker at arbejde sammen med hende.

- Hun tillader sine skuespillere at bidrage med det, de kommer med, og hun sørger for, at alt hvad du rummer, og alt hvad du er i stand til, bliver udnyttet. Også selv om du ikke selv ved, hvad det er, siger Sandra Bullock.

Hun giver et eksempel fra optagelserne, som til dels foregik i skoven omkring floden Smith River i Californien.

Filmholdet havde været isoleret på settet i tre uger. Der var ingen mobildækning, og Sandra Bullock havde ikke set sine børn, Louis og Laila, i fem dage, hvilket ifølge skuespillerinden var begyndt at blive ubærligt.

Hun vidste, at hendes sværeste scene i filmen skulle optages om tre dage.

I scenen skal Sandra Bullocks karakter, Malorie, sige undskyld til sin lille datter, som hun under flugten har været hård overfor.

Men pludselig annoncerer Susanne Bier, at hun ikke vil have scenen hængende over hovedet længere, så den skal optages efter frokost samme dag, fortæller Sandra Bullock.

- Og så gik hun. Jeg havde lyst til at dræbe hende og slå hende. Jeg var så vred, og jeg sagde: Det kan du ikke. Selv om jeg kunne mine replikker, så vil man som skuespiller gerne have tid til at forberede sig, siger hun.

Men Susanne Bier insisterede. Så de gik i gang med at filme, og da scenen var i kassen, bredte der sig et smil over den danske instruktørs ansigt, fortæller Sandra Bullock.

- Det gik op for mig, at det var noget, hun gjorde med vilje for at hive mig ud af min comfort zone. Hun ved, at jeg godt kan lide at organisere og være forberedt, og jeg tror, at hun ville have mig til at være mere usikker, siger Sandra Bullock.

- Det gik op for mig, at hun ikke bare ville have scenen overstået. Hun vidste, at hvis hun tog mig ud af mit kontrol-freak-element, så ville hun få det, hun havde brug for. I mine øjne viser det, at hun er en instruktør med en utrolig selvtillid, siger hun.

Sandra Bullock har set flere af Susanne Biers danske film, men det var den succesfulde miniserie "Natportieren", der overbeviste Sandra Bullock om, at hun havde lyst til at arbejde sammen med den danske instruktør.

Og hun har ikke fortrudt.

- Man bliver mere modig af at arbejde med Susanne Bier, og jeg har haft en af de mest tilfredsstillende arbejdsoplevelser sammen med hende. Det overrasker mig, at jeg på dette tidspunkt i min karriere stadig kan blive inspireret, overrasket, udfordret og frustreret og skændes med en instruktør, siger hun.

- Men når dagen er ovre, har jeg stadig lyst til at kramme hende, for skænderierne var bare for kunsten. Jeg kan ikke sige nok om hende, hun er utrolig, siger Sandra Bullock.

"Bird Box" får premiere på Netflix den 21. december.

Foruden Sandra Bullock ses blandt andre John Malkovich, Trevante Rhodes og Sarah Paulson i bærende roller.

  • Susanne Bier skal lave Netflix-film med Sandra Bullock Actress Sandra Bullock attends a news conference to promote the film
    54-årige Sandra Bullock vandt i 2010 en Oscar for sin rolle i filmen "The Blind Side". Hun er også kendt for filmene "Gravity", "The Proposal" og "Agent Catwalk". Foto: Fred Thornhill/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Leder

Dragernes vagtskifte

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Annonce
Annonce
112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer