cookie-og-privatlivspolitik
Trine Dyrholm er landets mest prisvindende skuespillerinde. I 2016 blev hun hædret med en Sølvbjørn ved den anerkendte internationale filmfestival i Berlin, Berlinalen, for sin præstation i Thomas Vinterbergs drama "Kollektivet". Her ses hun i sin nye rolle i filmen "Erna i krig".

3

Billeder

Trine Dyrholm er landets mest prisvindende skuespillerinde. I 2016 blev hun hædret med en Sølvbjørn ved den anerkendte internationale filmfestival i Berlin, Berlinalen, for sin præstation i Thomas Vinterbergs drama "Kollektivet". Her ses hun i sin nye rolle i filmen "Erna i krig".
Foto: Jo Voets/Free

Gossip

Se traileren: Dyrholms første film siden Dronningen

Den hædrede skuespillerinde bytter i "Erna i krig" identitet med en deserteret soldat for at beskytte sin søn.
12. august 2020 kl. 13:21 Af Ritzau

Annonce

Kalle har lægens ord for, at han er for dum til at gå i krig.

Men de tyske styrker har brug for alle mænd og unge drenge - selv de dansktalende sønderjyder - der kan have et våben i hånden, og indkalder rub og stub til den preussiske hær.

Selv om Erna trygler om at lade Kalle gå fri, bliver han kaldt ind, og derfor udtænker hun en plan for at beskytte ham: Hun bytter identitet med en deserteret soldat, klipper håret og lader sig indrullere i regiment 86 som menig Julius Rasmussen.

Det er omdrejningspunktet i den kommende film "Erna i krig", og nu er traileren til det højspændte drama landet.

I titelrollen som Erna er Trine Dyrholm, og det er hendes første filmrolle siden dramaet "Dronningen", som er blevet kaldt et mesterværk af anmeldere.

- Det er en meget fin fortælling, som giver et andet blik på krigen med en kvinde, som pludselig står midt i den, siger Trine Dyrholm.

- Samtidig bliver det en metafor for hendes egen krig indeni med både at holde fast på og beskytte sin søn og tage sig af ham i stedet for at kaste sig ud i sit eget liv, fortæller den 48-årige skuespillerinde.

Iført fuld udrustning bliver Erna sent afsted med kurs mod fronten. Her skal hun ikke bare stå ansigt til ansigt med fjenden i skyttegravene, men også med sit livs første stormende, men alt andet end ukomplicerede forelskelse, da hun møder Anton - spillet af Anders W. Berthelsen.

- Selv om filmen også handler om at være splittet og være tvunget til at kæmpe på den forkerte side, er det lige så meget et portræt af at være mor, om identitet og om at være mand og om at være kvinde, som jeg håber, på forskellig måde kan pille ved vores alles kampe, vi kan møde i et liv.

"Erna i krig" er baseret på Erling Jepsens roman af samme navn. Begge Erling Jepsens bedsteforældre kæmpede i Første Verdenskrig på tyskernes side, og begge kom hjem med fysiske og psykiske ar.

"Erna i krig" får biografpremiere den 28. oktober.

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=kwhYbpVnk20&feature=youtu.be

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce