cookie-og-privatlivspolitik
Her ses Mads Mikkelsen i rollen som gymnasielæreren Martin, der eksperimenterer, om hvorvidt han er mere kreativ og får mere selvtillid ved at drikke en daglig dosis alkohol.
Her ses Mads Mikkelsen i rollen som gymnasielæreren Martin, der eksperimenterer, om hvorvidt han er mere kreativ og får mere selvtillid ved at drikke en daglig dosis alkohol.
Foto: Henrik Ohsten/Free

Gossip

Skål: Se traileren til Vinterbergs Druk-film med Mads Mikkelsen

Filmen skulle have været vist på den aflyste filmfestival i Cannes.
04. juni 2020 kl. 12:38 Af Ritzau

Annonce

Er vi mennesker født med en promille for lidt i blodet?

Sådan lyder en norsk filosofs teori, som en gruppe gymnasielærere og gamle venner vil teste af.

Det er omdrejningspunktet i Thomas Vinterbergs kommende drama, "Druk", som har Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe i hovedrollerne, samt Susse Wold og Maria Bonnevie i de bærende biroller.

Nu er traileren til filmen landet.

Her ses Mads Mikkelsen i rollen som gymnasielæreren Martin, der som den eneste i gruppen bestiller en danskvand på en restaurant, og det får de øvrige omkring bordet til at kalde ham kedelig.

Det er samtidig der, den norske filosofs teori kommer på bordet, og derfor aftaler de fire venner at afprøve, om man rent faktisk kan booste sin selvtillid ved at indtage en halv promille dagligt.

Det virker tilsyneladende, og derfor beslutter gruppen at øge mængderne. Men som alkoholen ryger indenbords, forsvinder forstanden.

For nogle af dem ophober problemerne sig og eskalerer ude i nattelivet samt på hjemmefronten, mens andre har mere succes med alkoholeksperimentet.

"Druk" har allerede vakt international opmærksomhed.

Filmen skulle nemlig have været vist på filmfestivalen i Cannes, hvor den også har fået det prestigefyldte stempel "official selection".

Grundet coronapandemien er den anerkendte filmfestival aflyst i år, og derfor må "Druk" nøjes med æren af, at den ville have været vist som en del af hovedprogrammet, og at den oveni købet har fået det prestigefyldte stempel.

"Druk" har dansk biografpremiere 24. september.

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=jY7BptHCBYI&feature=youtu.be

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce