cookie-og-privatlivspolitik
Søs Egelind, der i TV 2's nye julekalender "Kometernes jul" spiller den daglige leder af "AstroCamp", Bolette-Henriette, er selv blevet betaget af det naturvidenskabelige univers, fortæller hun. - Der er noget kreativt over videnskab, som må være vidunderligt, siger skuespilleren.
Søs Egelind, der i TV 2's nye julekalender "Kometernes jul" spiller den daglige leder af "AstroCamp", Bolette-Henriette, er selv blevet betaget af det naturvidenskabelige univers, fortæller hun. - Der er noget kreativt over videnskab, som må være vidunderligt, siger skuespilleren.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Gossip

Søs Egelind: Jeg ville gerne være blevet klogere

Skuespilleren Søs Egelind er blevet videbegærlig med årene og er betaget af videnskaben. Hun ville ønske, hun havde hørt bedre efter i skolen, fortæller hun.
06. december 2021 kl. 08:00 Af Ritzau

Søs Egelind er blevet videbegærlig på sine voksne dage.

Det fortæller den 63-årige skuespiller, der er aktuel i TV 2's nye science fiction julekalender "Kometernes Jul".

- Jeg er desværre ikke typen, der hørte så godt efter i skolen. Det er meget beklageligt, og det opdager man først, når man bliver voksen. Men det har måske været en del af min udvikling, at jeg sad og drømte om at være et andet sted, siger Søs Egelind.

- Jeg ville gerne have været blevet klogere. Det prøver jeg så at blive nu hver dag med nogle ting, siger hun.

I julekalenderen spiller Søs Egelind den daglige leder af "AstroCamp", der foregår på Niels Bohrs gamle Østervold Observatorium, hvor børn kommer for at lære om rummet.

Annonce

Gennem rollen har hun opdaget, hvor "vidunderligt kreativt" videnskab kan være. Og hun håber, det er noget, børnene, der følger med i december, også vil tage med sig.

- Det er gået op for mig, at matematik er jo nærmest filosofi. Det er meget mere end bare at lære nogle formler. Men det oplevede jeg ikke i min skoletid. Jeg forstod aldrig, hvad det skulle bruges til, siger Søs Egelind og tilføjer:

- Det havde været sjovt at have den dimension med, at man forstod matematik på et andet plan end røvsygt, siger hun.

Skuespilleren er vokset op i et uddannelsessystem, hvor de veje, man havde at gå, var smallere, end de er i dag.

Alligevel har hun altid vidst, at det var skuespillet, hun ville. Fordi det kom indefra, fortæller hun.

Annonce

Af samme grund er hun glad og stolt over at se have set datteren Molly Egelind spille rollen som forskeren Anna i julekalenderen "Kometernes Jul" på tæt hånd.

De to har ikke spillet over for hinanden i mange scener, men har delt garderobe under optagelserne.

- Jeg kan mærke, at det er noget, hun vil på den rigtige måde. Hun har en trang indeni til at udtrykke sig, siger Søs Egelind.

Skuespilleren understreger, at der i faget er en tendens til, at folk begiver sig ud i rollerne for at blive berømte, gå på den røde løber eller få mange følgere på Instagram.

Og man kan fornemme, når det ikke er en oprigtig trang og drift at være skuespiller, mener hun.

Annonce

- Man kan mærke med det samme, når man arbejder med folk, om de er til stede eller ej. Om de bare siger replikkerne, eller om der er en dimension mere at lege med, så det bliver levende, siger Søs Egelind.

- Det er benhårdt arbejde, og det skal frem for alt komme fra en trang indeni, som man ikke kan slukke for, hvor man næsten ikke lever, hvis ikke man kommer til det. Det kan jeg mærke, at Molly har. Og det er det, der gør mig allermest glad, siger hun.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE