cookie-og-privatlivspolitik
Selv om Stine Bramsen står bag sangene, så er det ikke hendes vokal, man kan høre på Minisjang. På demoversionerne, som skulle godkendes af både DR og et produktionsselskab, blev Stine Bramsens stemme pitchet i sådan en grad, at det lidt lød som en barnestemme. Men efterfølgende er det rigtige børn så at sige, som har indsunget sangene. (Arkivfoto)

2

Billeder

Selv om Stine Bramsen står bag sangene, så er det ikke hendes vokal, man kan høre på Minisjang. På demoversionerne, som skulle godkendes af både DR og et produktionsselskab, blev Stine Bramsens stemme pitchet i sådan en grad, at det lidt lød som en barnestemme. Men efterfølgende er det rigtige børn så at sige, som har indsunget sangene. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Gossip

Stine Bramsen skifter spor: Laver musik til småbørn

Popstjernen testede sangene, som hun har lavet til DR's nye børneunivers, Minisjang, på sine egne sønner.
31. marts 2021 kl. 08:30 Af Ritzau

Når forældre tænder for DR's nye børneunivers, Minisjang, som fik premiere på DRTV og i en app-udgave i mandags, så er det til tonerne af sange skrevet af Stine Bramsen.

Sammen med sine musikalske makkere, Nicolaj Rasted og Mads Storm, står hun nemlig bag soundtracket til publicservicestationens virtuelle legeplads til tumlinger.

- Som mor går jeg også ind i projektet og laver nogle børnesange, som jeg tænker er langtidsholdbare, og som jeg godt kunne tænke mig holder de næste 10-15 år. Også set i lyset af at vi er i en verden nu, hvor man gerne vil vise sine børn noget, allerede fra de er helt små, siger Stine Bramsen og fortsætter:

- Der synes jeg som mor, at det er bedre, at man kan gå ind på DR og have ro i maven over, at det er noget ordentligt, og at der ikke lige pludselig dukker et eller andet totalt upassende op, som hvis man var inde på en mere eller mindre tilfældig hjemmeside.

Minisjangs musikalske univers består blandt andet af fagtesange, dansemusik, sanglege og toner med dertilhørende musikvideoer, der er målrettet tumlinger i alderen et til tre år.

Annonce

Sammen med sin mand, Kasper Adsbøll, har Stine Bramsen også en tumling derhjemme i sønnen Lasse på tre år - derudover har parret også seksårige Alfred, som er startet i skole.

Med den yngste, som lige præcis rammer Minisjang-segmentet, afprøvede Stine Bramsen sangene derhjemme.

Og der var altså kontant afregning fra begge poder.

- De ville faktisk helt vildt gerne høre sangene. Sådan er det altså ikke altid med mine egne sange, at de helt vildt gerne vil høre mors ny single. Men børnesange synes de, er spændende, siger hun med et grin.

- Når jeg spillede det for min mand, sagde han: "Det lyder da dejligt", men da jeg spillede det for børnene, kunne jeg med det samme se, om de løb rundt til det, dansede og var glade, eller om de blev rolige, som også er målet med nogle af sangene

Annonce

- Nicolaj Rasted har også små børn, så vi har helt klart begge brugt vores egne børn som prøvekaniner.

Og børnenes reaktioner har ført til finjusteringer af nogle af sangene, fortæller Stine Bramsen videre.

- Det går op for en, at sådan et mellemspil kan være rart for de voksne at høre på, men at barnet måske kommer til at kede sig og mister fokus. Så vi har skåret sangene helt ind til benet, forklarer hun.

- Man behøver faktisk ikke at putte et c-stykke på, som man nogle gange kan føle sig fanget af, når man laver en radiosingle, som eksempel skal være tre minutter lang.

- Vi har nemlig den fælles ambition med DR om, at sangene fysisk skal aktivere børnene, så de ikke bare bliver placeret foran fjernsynet som zombier, men at det inviterer til at gøre de bevægelser, som børnene gør inde i fjernsynet i musikvideoerne.

Annonce

Selv om Stine Bramsen står bag sangene, så er det ikke hendes vokal, man kan høre på Minisjang.

På demoversionerne, som skulle godkendes af både DR og et produktionsselskab, blev Stine Bramsens stemme pitchet i sådan en grad, at det lidt lød som en barnestemme.

Men efterfølgende er det rigtige børn så at sige, som har indsunget sangene.

Det har været en kreativ frisættelse - trods rammerne - og det er absolut en tilgang, Stine Bramsen tager med sig videre, når hun skal i gang med at lave sit tredje soloalbum på et tidspunkt.

- Vi er gået helt ud af en tangent for at præsentere børnene for en masse forskellige genrer og instrumenter. Det giver også en gejst i mig, at man måske skal turde at lege lidt mere og ikke være så bange for, om det er cool eller uncool.

Annonce

- Det har været totalt befriende at bare sige: "Vi har lyst til, at denne her sang lyder som et svensk orkester, der står i en lade", hvorimod at jeg med mit eget musik ville have tænkt, at der lige kunne være et touch af en banjo et sted, men så heller ikke mere end det.

Grundet coronapandemien har Stine Bramsen i mere end et år set show efter show blive aflyst.

Derfor kom tilbuddet om at kreere det musikalske univers til Minisjang på et yderst belejligt tidspunkt.

Sammen med sine musikalske makkere, Nicolaj Rasted og Mads Storm, blev Stine Bramsen bedt om at komme med sit bud på lydkulissen til Minisjang, og det endte med at blive udvalgt af DR.

- Jeg ved ikke, hvor mange der var med i opløbet. Men det gav en eller anden form for sejrsrus, da vi landede det, siger Stine Bramsen og fortætter:

Annonce

- Mentalt har det også været super fedt at dykke ned i et meningsfyldt arbejde og have noget helt konkret at forholde sig til og lidt glemme bekymringerne om, hvor vi står om tre måneder.

- Jeg vil sindssygt gerne ud at spille igen. Det er en kæmpe del af min identitet, som er revet ud af mit liv, så jeg håber virkelig, vi kan komme ud og spille til sommer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE