cookie-og-privatlivspolitik
Golden Globes har i løbet af årene udviklet sig til et af de vigtigste awardshows i Hollywood forud for oscaruddelingen. (Arkivfoto)
Golden Globes har i løbet af årene udviklet sig til et af de vigtigste awardshows i Hollywood forud for oscaruddelingen. (Arkivfoto)
Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix

Gossip

Stor tv-station dropper Golden Globes efter massiv kritik

NBC og Tom Cruise tilslutter sig oprør mod prisshowet efter beskyldninger om sexisme og mangel på diversitet.
10. maj 2021 kl. 23:31 Af Ritzau

Den store amerikanske tv-station NBC dropper at sende næste års Golden Globes.

Det sker, efter at store dele af Hollywood har kritiseret gruppen af journalister, der uddeler de årlige tv- og filmpriser. De kritiseres for deres etik og mangel på diversitet.

Senest har skuespilleren Tom Cruise tilsluttet sig oprøret mod prisuddelingen ved at aflevere de tre Golden Globe-statuetter, han har fået i løbet af sin karriere, tilbage.

Det skriver underholdningsmedierne Variety og Deadline Hollywood.

Golden Globes har i løbet af årene udviklet sig til en af de største prisuddelinger i Hollywood.

Annonce

Men showet har været under lup, siden Los Angeles Times i februar skrev, at Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der uddeler Golden Globes, ikke har nogle sorte medlemmer blandt sine 87 journalister.

Flere medlemmer af journalistforbundet er siden også blevet beskyldt for at komme med sexistiske og racistiske kommentarer, og for at udnytte deres position til at bede om tjenester af kendte skuespillere og filmselskaber.

NBC's beslutning kommer, efter at Hollywood Foreign Press Association for nylig lovede at rekruttere flere sorte medlemmer og foretage andre ændringer.

Tv-stationen bød i første omgang udmeldingen velkommen, men nu lyder det i stedet, at NBC vil vente på at se, om reformerne får en effekt.

- Ændringer på sådan en skala tager tid og arbejde. Vi føler kraftigt, at HFPA har brug for tid til at gøre det rigtigt, siger NBC i en udtalelse.

Annonce

Tv-stationen oplyser, at den håber at sende showet igen i 2023.

Både Netflix, Amazon, WarnerMedia og adskillige af Hollywoods største pr-bureauer har afvist at arbejde sammen med Hollywood Foreign Press Association igen, indtil forbundet får styr på sine problemer.

Lørdag opfordrede stjerneskuespilleren Scarlett Johansson også sine kolleger til at "tage afstand fra HFPA".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE