cookie-og-privatlivspolitik
Anette og Lue Støvelbæk kunne gå hjem med henholdsvis 25.000 kroner og 250.000 kroner til weekendens uddeling af Lauritzen-prisen.

2

Billeder

Anette og Lue Støvelbæk kunne gå hjem med henholdsvis 25.000 kroner og 250.000 kroner til weekendens uddeling af Lauritzen-prisen.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Gossip

Store skuespillerpriser til mor og søn

Der var priser og penge til Anette og Lue Støvelbæk, som begge blev hædret ved weekendens uddeling af Lauritzen-prisen.
20. september 2021 kl. 18:18 Af Ritzau

Anette Støvelbæk og hendes ældste søn, Lue Støvelbæk, skriver sig nu ind i historien som værende blandt vinderne ved uddelingen af landets ældste skuespillerpris, Lauritzen-prisen.

De to blev nemlig hædret ved weekendens prisfest som henholdsvis Årets Kvindelige Skuespiller og som værende et stort talent.

54-årige Anette Støvelbæk, som fik sit store gennembrud i Lone Scherfigs "Italiensk for begyndere" og senest har udmærket sig i "Badehotellet", fik følgende ord med på vejen af priskomiteen:

- Anette Støvelbæk er noget så sjældent som kunstnerisk sjæl i et pragmatisk legeme. Overbærende generøs af det lyseste sind med en forunderlig indsigt i de mørkeste sider af menneskets natur og med en scenisk troværdighed blottet for tricks og hurtige problemløsninger, lød det.

Mens Anette Støvelbæk modtog den ene hovedpris som Årets Kvindelige Skuespiller, så kunne Mikkel Boe Følsgaard lade sig hædre med den mandlige pendantpris.

Annonce

Foruden hæderen fik de to 250.000 kroner hver og 50.000 kroner til en selvvalgt social mærkesag. Mikkel Boe Følsgaard donerer sin sum til Red Barnets Plads til alle-projekt, mens at Anette Støvelbæks 50.000 kroner går til Akademiet For Utæmmet Kreativitet.

Anette Støvelbæks søn, Lue Støvelbæk, var også på scenen for at modtage en pris og en pose penge.

Han var blandt vinderne af talentprisen Believe in You-prisen, som den hedder. Og med den følger 25.000 kroner.

Den 26-årige fremadstormende skuespiller er også søn af den danske House of Cards-stjerne Lars Mikkelsen, og så er hans verdensberømte farbror ingen ringere end Mads Mikkelsen.

Men Lue Støvelbæk har slået sit navn fast på egen hånd, lød noget af begrundelsen fra priskomiteen:

Annonce

- Det kan godt være, at Lue Støvelbæk trådte ind i branchen med et ophav og en familie, som forpligter, et forventningspres og et godt netværk. Men han har dog fra første færd været sin egen, grebet mulighederne og på egen stille vis løftet de opgaver, han har fået.

Også sceneinstruktør Jennifer Vedsted Christiansen og de fremadstormende skuespillere Sara Viktoria Bjerregaard og Arian Kashef blev hædret med Believe in You-prisen.

Lauritzen-prisen er skænket af den erhvervsdrivende fond Lauritzen Fonden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE