cookie-og-privatlivspolitik
Benedikte Hansen har medvirket i en lang række danske tv-serier som "Gøngehøvdingen" fra 1992, "Rejseholdet" fra 2000, "Forbrydelsen 2" fra 2009 og "Borgen" fra 2010.

2

Billeder

Benedikte Hansen har medvirket i en lang række danske tv-serier som "Gøngehøvdingen" fra 1992, "Rejseholdet" fra 2000, "Forbrydelsen 2" fra 2009 og "Borgen" fra 2010.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Gossip

Sygeplejeskolen-stjerne: Vi skal have stoppet løngabet

Løngabet mellem mænd og kvinder i skuespilfaget skal lukkes. Derfor bør skuespillere fortælle hinanden, hvad de tjener, mener skuespillerinden Benedikte Hansen.
28. september 2021 kl. 13:29 Af Ritzau

Det går den rigtige vej i skuespilfaget. Der er flere kvinderoller, og så er der også flere kvinder bag kameraet, både som instruktører og som manuskriptforfattere.

Men på et punkt er der stadig stor ulighed mellem kønnene - lønnen.

Og det løngab mellem mænd og kvinder skal lukkes, mener den erfarne skuespillerinde Benedikte Hansen, som netop nu er aktuel i fjerde sæson af "Sygeplejeskolen" på TV 2 Charlie.

- Vi er mange i branchen, som er meget opmærksomme på det her problem. Og jeg har på fornemmelsen, at mændene er med på den. De synes også, at det er fuldstændig vanvittigt, at kvinderne tjener så meget mindre.

- Derfor er vi nødt til at fortælle hinanden, hvad vi tjener, så vi ikke bliver spillet ud mod hinanden, lyder det fra Benedikte Hansen.

Annonce

Dog er hun opmærksom på, at det særligt er i lønforhandlingerne, at kvinderne gør det dårligere end mændene.

- Personligt er jeg heller ikke særlig god i lønforhandlingerne, men jeg er blevet meget mere bevidst om det med årene. Udfordringen er, at man skal være parat til at satse og miste rollen, fortæller Benedikte Hansen.

- Historisk set er der flere manderoller, og derfor tror jeg, at det er lettere for mænd at satse i forhandlinger, fordi de ved, at de godt kan få en fed rolle et andet sted. Sådan er det ikke for kvinder, da der traditionelt ikke er ligeså mange kvinderoller. Men dem bliver der forhåbentlig flere af, lyder det fra skuespillerinden.

De dårlige lønforhold for kvinder er også en af årsagerne til, at Benedikte Hansen er glad for, at hun ikke længere kun er afhængig af skuespilbranchen.

For nogle år siden valgte hun nemlig at lade sig halvt pensionere fra teateret, hvor hun ellers har haft en lang karriere, for at få plads til andre ting i livet.

Annonce

I dag arbejder hun både som skuespiller og som coach. Derudover underviser hun også og lejer sin lejlighed ud om sommeren.

- Jeg synes, det er belastende, at andre mennesker skal bestemme, hvordan mit liv skal se ud, siger Benedikte Hansen.

- Derfor er det rart, at jeg selv kan bestemme over min hverdag. Det kræver selvfølgelig noget andet af mig, men det er skønt ikke at vente på, at andre fortæller dig, hvad du skal lave, som man gør som freelanceskuespiller, lyder det fra hende.

Den nye og fjerde sæson af "Sygeplejeskolen" kan ses på TV 2 Charlie og TV 2 Play.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE