cookie-og-privatlivspolitik
Andrea Heick Gadeberg på 22 år modtog en Robertstatuette i februar 2021 for Årets Kvindelige Hovedrolle for sin rolle i "Retfærdighedens ryttere".
Andrea Heick Gadeberg på 22 år modtog en Robertstatuette i februar 2021 for Årets Kvindelige Hovedrolle for sin rolle i "Retfærdighedens ryttere".
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Gossip

Talent fravælger skuespillerskole: Lokket af noget endnu bedre

Andrea Heick Gadeberg har valgt ikke at gå videre med optagelsesprøverne, fordi et serieprojekt kom i vejen.
10. maj 2021 kl. 08:04 Af Ritzau

Selv om man er tæt på drømmen, kan noget endnu bedre pludselig lokke. For det unge skuespiltalent Andrea Heick Gadeberg har fravalgt at søge optagelse på landets eftertragtede skuespillerskoler.

Et serieprojekt kom nemlig på tværs. Det fortæller hun lørdag aften, hvor Bodil-priserne 2021 blev uddelt.

- Jeg var til en anden optagelsesprøve, men så valgte jeg at trække mig fra at gå videre, fortæller Andrea Heick Gadeberg og uddyber:

- Det valgte jeg at gøre, fordi jeg er i gang med et andet projekt, som desværre ikke kunne lade sig gøre, hvis jeg gik videre. Så det bliver måske en anden gang, siger hun.

Trods sin unge alder på blot 22 år har skuespillerinden nået en vigtig milepæl i sin karriere.

Annonce

Hun er nemlig allerede indehaver af en af de fineste filmpriser, som man kan blive tildelt herhjemme.

I februar 2021 blev Andrea Heick Gadeberg kåret som Årets Kvindelige Hovedrolle ved Robertuddelingen for sin præstation i actionkomediedramaet "Retfærdighedens ryttere".

Det skete foran et stærkt felt, som blandt andre bestod af Trine Dyrholm for krigsfilmen "Erna i krig" og Bodil Jørgensen for "De forbandede år".

Også ved dette års Bodiluddeling var Andrea Heick Gadeberg nomineret for sin udfoldelse på lærredet i "Retfærdighedens ryttere". Det var i kategorien Bedste Kvindelige Birolle.

Her var hun oppe imod Sidse Babett Knudsen, der løb med statuetten.

Annonce

Andrea Heick Gadeberg fik sin første rolle helt tilbage i 2009, da hun medvirkede i julekalenderen "Pagten" i rollen som Karla.

Ti år efter - i 2019 - kunne hun ses portrættere lillesøsteren til den kidnappede fotograf Daniel Rye i det prisvindende drama "Ser du månen Daniel".

Til premieren på "Retfærdighedens ryttere" tilbage i november 2020 fortalte Andrea Heick Gadeberg til Ritzau, at hun satser alt på skuespillet.

- Det har været megalærerigt, og det sjoveste jeg nogensinde har prøvet. Det er det, jeg håber, jeg kan lave resten af mit liv, til jeg ligger i respiratoren, lød det fra det unge talent.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE