cookie-og-privatlivspolitik
30-årige Taylor Swift fik debut som musiker som 14-årig. Nu er hun en af de største og bedst tjenende popnavne i verden. Sidste år viste en opgørelse fra Forbes, at hun tjente mest af alle kendisser fra sommeren 2018 til sommeren 2019. (Arkivfoto)
30-årige Taylor Swift fik debut som musiker som 14-årig. Nu er hun en af de største og bedst tjenende popnavne i verden. Sidste år viste en opgørelse fra Forbes, at hun tjente mest af alle kendisser fra sommeren 2018 til sommeren 2019. (Arkivfoto)
Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Gossip

Taylor Swifts nye album smadrer Spotify-rekorder

Den 30-årige sanger, der skulle have spillet på dette års Roskilde Festival, kan glæde sig over en ny rekord.
27. juli 2020 kl. 11:55 Af Ritzau

Annonce

Denne sommer har været lidt af en rutsjebanetur for danske Taylor Swift-fans.

Først annoncerede popstjernen, at hun skulle spille på dette års Roskilde Festival - som sin første danske koncert nogensinde.

I april måtte den 30-årige amerikaner dog aflyse på grund af coronakrisen, og med ét begyndte det at ligne en sommer helt uden Taylor Swift.

Men natten til fredag dansk tid skete der noget uventet. Popstjernen overraskede pludselig alt og alle ved at fortælle, at et spritnyt album var på vej.

Få timer senere blev hendes ottende album med titlen "Folklore" tilgængeligt på diverse streamingtjenester, og siden da har fans i Danmark og resten af verden alligevel fået sommerselskab af popstjernen.

Faktisk er albummet blevet taget så godt imod, at Taylor Swift allerede har slået adskillige rekorder.

I løbet af de første 24 timer blev albummet streamet ikke færre end 80 millioner gange på musiktjenesten Spotify. Det er ifølge mediet Forbes det største antal afspilninger for en kvindelig musiker i tjenestens historie.

Den 27-årige sanger Ariana Grande havde indtil da haft rekorden med 70,2 millioner afspilninger med albummet "Thank U, Next".

Taylor Swift-albummets vilde første døgn betyder også, at hun også har slået rekorden for det album udgivet i år, som er blevet streamet allermest på Spotify i løbet af de første 24 timer - på tværs af køn, skriver musiksiden Gaffa.

Den tidligere indehaver af rekorden var den afdøde amerikanske rapper Juice WRLD, hvis album "Legends Never Die" blev streamet 73 millioner gange det første døgn, da det udkom tidligere i juli.

Efter at festivaler og spillesteder verden rundt måtte aflyse på grund af coronakrisen, har Taylor Swift ligesom så mange andre brugt tiden på at være kreativ.

Og faktisk var det lige præcis det, som førte til skabelsen af "Folklore", har hun afsløret på det sociale medie Twitter.

- Min fantasi er løbet løbsk under karantænen, og resultatet er blevet det her album. Jeg har fortalt historierne efter bedste evne med al den kærlighed, undren og finurlighed, som de fortjener, skrev popstjernen ved udgivelsen af albummet sidste uge.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce