cookie-og-privatlivspolitik
Finalen i "X Factor" afholdes i Brøndby. Oprindeligt skulle den have været afholdt i Horsens.
Finalen i "X Factor" afholdes i Brøndby. Oprindeligt skulle den have været afholdt i Horsens.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Gossip

Thomas Blachman skriver historie med tre X Factor-vinderbud

Alle dommerens tre deltagere gik fredag aften videre til anden del af den store finale. Smokey Eyes røg ud.
22. maj 2020 kl. 21:42 Af Ritzau

Annonce

Som den første dommer i dansk X Factor har Thomas Blachman alle sine tre deltagere med, når vinderen af showet skal findes ved finalen lørdag aften.

Det står klart efter et dramatisk show fredag aften, der var første del af en todelt finale, der skal finde den spirende artist, der i år kommer til at kunne kalde sig vinder af "X Factor".

Seerne besluttede nemlig at sige farvel til gruppen Smokey Eyes, der har haft Ankerstjerne som mentor. De var hans sidste kort på hånden. Oh Lands tre deltagere har også måttet sige farvel undervejs, og nu skal Thomas Blachmans tre unge deltagere, Emil Wismann, Mathilde Caffey og Alma Agger, altså kæmpe mod hinanden.

Ifølge showets vært, Sofie Linde, er det første gang i "X Factors" verdenshistorie, at en dommer har alle tre deltagere med i finalen.

Fredagens finaleshow var første del af kulminationen på "X Factor" anno 2020, som på grund af coronavirusset har ramt nogle usædvanlige bump undervejs.

Oprindeligt skulle finalen have været afholdt i Horsens den 3. april, men på grund af coronasituationen holdt programmet pause fra den 6. marts til den 15. maj.

Både den sidste gang, showet blev afholdt inden pausen og den første gang efter, var det uden publikum i salen.


Publikum var dog tilbage fredag aften i Brøndby, hvor finalen altså er rykket til og for første gang i Danmark skal afholdes over to dage.

Deltagernes familier havde nemlig fået lov at sidde på tilskuerrækkerne, mens deres venner havde fået tildelt skurvogne ude foran studiet, hvor de kunne heppe.

På scenen optrådte deltagerne med først en sang, deres mentor havde valgt, og bagefter var de hver især på scenen og sang med en etableret artist. Emil Wismann sang med gruppen Jung, Mathilde Caffey med Christopher, Alma Agger med sangerinden Jada og Smokey Eyes med Hjalmer.

Lørdag skal de tre tilbageværende finalister optræde med en fællessang, og efterfølgende skal de hver især synge en specialskrevet vindersang.

Herefter er det så op til seerne at bestemme årets vinder af "X Factor".

Vinderen får ikke blot titlen og æren at blære sig med. Som en del af præmien venter også en pladekontrakt med Sony Music.

I samarbejde med et skræddersyet hold skal vinderen skrive og indspille en ep og lave en musikvideo til den første udgivelse på ep'en.

Derudover vil vinderen få udstyr til et professionelt hjemmestudie, som gør det muligt at indspille sin helt egen musik derhjemme.

Finalen sendes på TV2 klokken 20.00.

"X Factor" vender tilbage med en ny sæson med Sofie Linde som værtinde næste år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce