cookie-og-privatlivspolitik
Gary Oldman portrætterer manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz i Netflix-filmen "Mank". Skuespilleren har brugt sine erfaringer fra sit tidligere alkoholmisbrug i arbejdet med rollen. (Arkivfoto)
Gary Oldman portrætterer manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz i Netflix-filmen "Mank". Skuespilleren har brugt sine erfaringer fra sit tidligere alkoholmisbrug i arbejdet med rollen. (Arkivfoto)
Foto: Mark Blinch/Reuters

Gossip

Tørlagt filmstjerne: Jeg svedte vodka

Gary Oldman brugte sit tidligere alkoholmisbrug i arbejdet med sin rolle i Netflix-filmen "Mank".
03. marts 2021 kl. 19:02 Af Ritzau

Selv om det er over 24 år siden, at skuespiller Gary Oldman blev ædru efter to årtiers alkoholisme og flere afvænningsophold, husker han stadig, hvordan det er.

Det har han draget nytte af i sin skildring af manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz i Netflix-filmen "Mank".

Herman Mankiewicz var også dybt afhængig af de våde varer.

- Jeg plejede at svede vodka. Min tunge var sort om morgenen, fortæller Gary Oldman i et interview med det amerikanske medie L.A. Times.

- Jeg vil ikke ønske det for min værste fjende at være i kløerne på det. Det var et helvede, siger Gary Oldman om sit misbrug.

Annonce

"Mank", der foregår i 1930'ernes Hollywood, omhandler den omdiskuterede og alkoholiserede manuskriptforfatter Herman Mankiewicz, mens han prøver at færdiggøre manuskriptet til storfilmen "Citizen Kane".

Netop den indsigt, Gary Oldman havde fra sin egen fortid, hjalp ham med at komme ind på livet af Herman Mankiewicz.

Den 62-årige skuespiller er blandt andet kendt for sin rolle som Sirius Black i Harry Potter-filmene, rollen som politikommissær Jim Gordon i flere Batman-film og for sit Oscar-vindende portræt af den britiske premierminister Winston Churchill i "Darkest Hour".

Ligesom Herman Mankiewicz troede Gary Oldman også, at han kunne "slippe afsted med at drikke", fordi han stadig var i stand til at arbejde og kunne huske sine replikker.

Og for den oscarvindende skuespiller var der også noget status i at drikke.

Annonce

Han plejede at associere alkoholisme med store kunstnere som forfattere som Ernest Hemingway, Brendan Behan og Scott Fitzgerald.

- Folk romantiserer det, og selv jeg romantiserede det. Dybt nede under fornægtelsen vidste jeg det godt, siger Gary Oldman og fortsætter:

- Alle mine helte drak eller var afhængige af opium, og man ser ikke klart, når det kommer til de poeter, manuskriptforfattere og skuespillere, som drak.

"Mank", der også har Amanda Seyfried og Lily Collins på rollelisten, havde premiere i 2020.

Gary Oldman har allerede været nomineret til flere priser for sit portæt af Herman Mankiewicz.

Annonce

Han var nomineret til en Golden Globe-pris, men måtte se statuetten gå til den i dag afdøde skuespiller Chadwick Boseman for hovedrollen i "Ma Rainey's Black Bottom".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE