cookie-og-privatlivspolitik
Jens Møller var drabschef for Københavns Politi i 2017, da efterforskningen af drabet på den svenske journalist Kim Wall begyndte. Han spilles i tv-serien af Søren Malling. (Arkivfoto).
Jens Møller var drabschef for Københavns Politi i 2017, da efterforskningen af drabet på den svenske journalist Kim Wall begyndte. Han spilles i tv-serien af Søren Malling. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gossip

Tv-serie om ubådssagen lægger ud med gode anmeldelser

Fra "kedelig og forudsigelig" til "demonstrativt usensationel" på den gode måde. Ny serie deler vandene.
27. september 2020 kl. 23:39 Af Ritzau

Annonce

"Efterforskningen" på TV2 havde premiere mandag, men havde skabt heftig debat, allerede inden den rullede over skærmen for første gang.

For kan man lave en tv-serie om en så makaber sag, som sagen om Peter Madsens drab på den svenske journalist Kim Wall i en ubåd er, har mange spurgt.

Både B.T. og Ekstra Bladet har givet serien fem stjerner ud af seks mulige.

Serien bliver fortalt sobert og sikkert og fremstår nærmest "demonstrativt usensationel", lyder dommen over det første afsnit fra Ekstra Bladets anmelder.

Også Kristeligt Dagblads anmelder mener, at serien lykkes med en "noget nær umulig opgave" og skænker "Efterforskningen" fem ud af seks stjerner.

Miniserien på seks afsnit, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, skildrer ubådssagen ud fra efterforskerens side.

Politikens anmelder kalder det et "stille mesterværk", der er "smuk og langsom", og kvitterer med fem ud af seks hjerter.

Hos Berlingske anerkendes de positive intentioner også, om end serien bliver kaldt kedelig og forudsigelig. Her får første afsnit kun tre ud af seks stjerner.

Jyllands-Posten holder sig også på tre stjerner ud af seks. Her er dommen, at serien holder sig så meget på måtten, at den bliver kedelig.

Tv-serien har før premieren skabt lidt af en diskussion om, hvorvidt man kan skildre en så voldsom historie.

Eksempelvis har dramatiker Katrine Wiedemann i Weekendavisen skrevet, at "serien er det endegyldige bevis på de kreative branchers moralske fallit".

- Uanset hvor meget publikum elsker at svælge i virkelige menneskers virkelige mareridt, må true crime-bølgen stoppe nu, skrev hun.

Kim Walls daværende kæreste, Ole Stobbe, har også skrevet i Weekendavisen, at han er imod serien.

Serien er lavet i samarbejde med forældrene Joachim og Ingrid Wall, der i serien spilles af Rolf Lassgård og Pernilla August.

Gerningsmanden, Peter Madsen, omtales ikke ved navn i serien, ligesom han heller ikke vises som karakter.

"Efterforskningen" har haft premiere på TV2 og TV2 Play mandag.

Peter Madsen er idømt fængsel på livstid for drabet. Han har i retten nægtet sig skyldig i drab, men i et afsnit af dokumentarserien "De hemmelige optagelser med Peter Madsen" har han svaret "ja" til, at han slog hende ihjel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce