cookie-og-privatlivspolitik
I april sang den italienske operasanger Andrea Bocelli for det italienske folk ved en tom katedral i Milano. (Arkivfoto)
I april sang den italienske operasanger Andrea Bocelli for det italienske folk ved en tom katedral i Milano. (Arkivfoto)
Foto: Alex Fraser/Reuters

Gossip

Verdenskendt tenor raser: Lad os nægte at følge coronaregler

Hans katedralsange samlede folket. Nu opfordrer Andrea Bocelli italienerne til at bryde coronareglerne.
28. juli 2020 kl. 12:05 Af Ritzau

Annonce

Da coronakrisen var allerværst i Italien, dukkede den italienske tenor Andrea Bocelli op som et lys i mørket og sang en koncert for befolkningen med titlen "Musik for håb" ved en tom katedral i byen Milano.

Derfor kommer det formentlig som et chok for mange, at den 61-årige operasanger nu kritiserer den italienske regerings nedlukning af samfundet i hårde vendinger, og at han samtidig opfordrer folk til at bryde landets coronaregler.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg føler mig ydmyget og stødt. Jeg måtte ikke forlade mit hus, selv om jeg ikke engang havde gjort noget kriminelt, sagde Andrea Bocelli ved en konference, hvor flere italienske politikere var til stede.

På grund af virusset lukkede de italienske myndigheder hele Italien ned i marts. Det betød blandt andet, at folk kun i særlige tilfælde måtte forlade deres hjem.

Andrea Bocelli var så uenig med det tiltag, at han valgte at gå ud alligevel.

- Jeg syntes ikke, at det i min alder var retfærdigt eller sundt at blive derhjemme, sagde tenoren ved konferencen.

Faktisk mener han, at det italienske folk slet ikke bør overholde de restriktioner, der stadig står ved magt for at mindske spredningen af coronavirusset. Som at man skal bære mundbind indenfor.

- Lad os nægte at følge den regel. Lad os læse bøger, gå rundt, lære hinanden at kende, tale sammen, sagde han.

Han fortalte også, at han ikke selv kender nogen, der har været indlagt på en intensivafdeling, og at situationen derfor ikke kan have været så alvorlig, som myndighederne ellers siger.

I maj fortalte tenoren, der er født blind, at han selv har været smittet med coronavirus - ligesom næsten 250.000 andre italienere. Flere end 35.000 italienere er ifølge Reuters døde på grund af virusset.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce