cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

- Bed ikke om pengene tilbage

Kunder bør ikke bede om pengene tilbage, hvis de skal have byttet julegaver efter genåbningen, lyder et ønske fra erhvervsforening. Butikkerne kan være pressede på likviditeten.
25. februar 2021 kl. 16:43 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Når butikkerne mandag kan åbne igen i Nykøbing og resten af landet, vil et hængeparti som bytning af julegaver nok være blandt årsagerne til besøg.

Det venter André Andersen, city- og erhvervschef i Vores Nykøbing, efter butikkerne har været lukket siden før nytår, og derfor har han en bøn.

- Vi har lovet, at der kan byttes julegaver i en uge eller 14 dage efter genåbningen, og i den forbindelse har jeg en stor opfordring til folk om, at de ikke beder om pengene retur, siger han og fortsætter:

- Man har måske kunnet få pengene tilbage tidligere, men butikkerne er faktisk ikke forpligtet til det ifølge købeloven. Og så har mange butikker ikke meget at give tilbage af, for de skal lige have en omsætning først.

Han ser derfor gerne, at kunderne overvejer alternativer til tilbagebetaling - "der er mange dejlige forårsvarer, man kan bytte til, man kan få varen i en anden størrelse eller måske en tilgodeseddel," som han siger - og det skyldes altså, at likviditeten i nogle butikker er i minus.

Annonce

- De kan knap betale den moms, de skal af med, siger erhvervschefen og tilføjer, at udfordringen ikke er ukendt i butikkerne, men forværret af coronavirussen og den deraf følgende nedlukning:

- Under normale omstændigheder efter jul har butiksejerne nærmest penge med om morgenen, når de åbner, for at kunne betale tilbage. Vi er rigtig glade for, at folk handler lokalt, men herfra en meget stor bøn om, at man, hvis man for eksempel har fået en hue eller vinterjakke, bytter til nogle af de forårsvarer, butikkerne nu har.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE