cookie-og-privatlivspolitik
Med showet Big Dancers åbnede den spanske gruppe El Carromato gadeteaterfestivalen i Nykøbing.

23

Billeder

Med showet Big Dancers åbnede den spanske gruppe El Carromato gadeteaterfestivalen i Nykøbing.
Foto: Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

- Det er med at støtte op, når der sker noget

BILLEDSERIE: Gadeteaterfestivalen i gang i Nykøbing med to velbesøgte forestillinger.
20. august 2019 kl. 13:23 Af Maria Juul Glasius

Annonce

NYKØBING Den tredje omgang med internationalt gadeteater blev mandag danset godt i gang af fire kulørte og meget, meget store marionetdukker. Det var lidt af et tilløbsstykke, skulle det vise sig.

- Se lige, hvor mange der er kommet, lød det begejstret fra Jette Malmskov, som igennem alle tre år har været koordinator for gadefestivalen.

Hun havde brugt dagene inden åbningen på at uddele programmer og via Facebook minde følgerne om, at den begivenhedsfulde uge altså nærmer sig.

Og publikum kom. Imens optoget med de farverige kæmper dansede sig vej fra Teatret Masken til Lille Torv, øgedes menneskemængden ganske hurtigt.

Med et program i hænderne kiggede de ugens begivenheder igennem og blev enige om, at de ville komme forbi hver dag for at se forestillingerne.

- Det er oplivende, når der sker noget, og det skaber liv i byen, når der er gadeteater. Så det er bare med at støtte op om det, når der sker noget, lød det fra Jette og Stig Moss-Hansen, der aktivt var mødt op for at følge showet.

Det gjorde de i øvrigt også sidste år.

Det første år med gadeteater skulle de fleste lige vænne sig til det, siger André Andersen, citychef i Vores Nykøbing.

- Sådan er det meget ofte, når der sker noget nyt.

Nogle butiksejere spurgte efterfølgende, hvad det var for noget larm, der fyldte gågaden og forstyrrede kunderne.

- Men det er omdrejningspunktet for en levende by - at der sker noget. Og så er det lettere at bede om tilgivelse end tilladelse, siger han.

Nu er langt de fleste efterhånden enige om, at gadeteateret er en god idé. Og da de fire marionetdukker bevæger sig videre op ad Østergågade, bevæger det meste af folkemængden fra torvet sig med.

- Det kræver timevis af træning af lave opvisninger som dem, vi vil se i løbet af ugen, lød det fra Martin Lohse, formand for kultur, fritid og bosætninsudvalget, i sin åbningstale.

- Selv det improviserede kræver forberedelser. Det glemmer man nogle gange. For de viser ikke den research, de har lavet forud for opvisningerne eller dansernes undersøgelser af, hvordan kostumerne reagerer i vind eller i regn. Det er en opvisning i overskud, og vi er imponerede. Kunst er et arbejde.

Måske skyldes det, at vi lever i en præstationskultur, hvor vi kun ser det formfuldendte resultat, spørger han publikum.

Men faktisk er der mulighed for selv at prøve det af på fredag, hvor man selv kan deltage i en parade. Man vil på Teatret Masken lære en lille koreografi og få syet kostumer. Men det er eftersigende kun de hurtigste, der kan få en plads. Selve paraden begynder klokken 16.00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce