cookie-og-privatlivspolitik
Fælleshuset i Marielyst Feriepark var fyldt med sommerhusejere, der var kørt langvejs fra for at deltage.

2

Billeder

Fælleshuset i Marielyst Feriepark var fyldt med sommerhusejere, der var kørt langvejs fra for at deltage.
Foto: Maria Juel Glasius

Guldborgsund

- Det minder om 80'ernes grådighed, som ødelagde alt for meget

Byrådsmedlemmer brød tavsheden ved beboermøde i Marielyst Feriepark.
04. november 2019 kl. 16:20 Af Maria Juel Glasius

Annonce

BØTØ November er sjældent den tid på året, hvor sommerhusejere pakker bilen og kører sydpå mod Marielyst. Men i denne weekend valgte mange ejere af et sommerhus i Marielyst Feriepark alligevel at gøre det.

I dag, mandag, er nemlig sidste frist for at sende et høringssvar i sagen om de 10 store poolhuse, som Scanlux ønsker at bygge i første parket til havet. Og i den forbindelse havde bestyrelsen i ferieparken arrangeret et beboermøde.

- Jeg havde ikke regnet med, at så mange ville deltage, men det er dejligt at se den opbakning, lød det fra formand Knud Brusgaard Nielsen.

Med til mødet var også Casper Henriksen, der er leder af Land og By i Guldborgsund Kommune. Han havde forberedt sig på at blive tæppebombet med spørgsmål, og det blev han.

Hvorfor tilgodeser kommunen et firma som Scanlux over sommerhusejerne? Hvordan passer byggeriet af så store sommerhuse på et naturareal ind i kommunens fortælling om at passe på naturen på Falster og Lolland? Selv om et par store arealer er købt til byggegrunde, skal det så partout bebygges? Og hvordan passer nye poolhuse ind i lokalplanens principper?

De fleste beboere var enige om, at store poolhuse i Marielyst ikke i sig selv er så slemt. Der skal være plads til turisme.

Problemet er beliggenheden. At de store huse skal ligge lige dér, hvor de blandt andet vil omgive ferieparkens legeplads og måske give øget trafik i et ellers fredeligt område.

- Vi har hele tiden følt, at vi havde fundet en perle i en fremsynet kommune, hvor det er rart at være for både lokale, turister og tilflyttere. De, der er vokset op her og siden flyttet til hovedstaden, er kommet tilbage og vælger i stedet at pendle på arbejde for at kunne vise deres børn det dejlige sted, de er vokset op, lyder det fra en beboer. Hun fortsætter:

- Et sted som Bøtø Nor viser, at Guldborgsund tør være modig og satse på at genoprette natur. Jeg bliver arrig, hvis politikerne ikke tænker sig godt om. For det her ligner 80'ernes grådighed, som man ellers gik væk fra, fordi det ødelagde for meget.

Hun tilføjede, at hun gerne vil være med til at købe grundene, hvis det kan forhindre poolhusene i at blive bygget.

- Er det ikke muligt, kan jeg leve med nogle mindre sommerhuse.


Ønsker ikke dispensation

Casper Henriksen fra Land og By pointerede, at grundene er købt med det formål at bygge på dem, men at man vil forsøge at bevare så meget af den omgivende natur som muligt, hvis husene bliver en realitet.

Flere sommerhusejere efterlyste under mødet en holdning fra de fremmødte byrådsmedlemmer, der nu har haft mulighed for at kigge langt de fleste høringssvar igennem.

Ole K. Larsen (V) rejste sig som den første og forklarede, at han ejer et sommerhus i et lignende område et andet sted i landet.

- Og var der planer om noget lignende der, ville jeg også sidde her, som I gør. Så vi lytter til vores mavefornemmelse. I Venstre vil vi ikke sige ja til en dispensation til at bygge de skitserede huse. Skal der udvikles på grundene her, skal det miljømæssigt ligne de nuværende bygninger. Der kan godt være plads til poolhuse i kommunen, men så skal de ligge et andet sted, forklarede Ole K. Larsen (V) efterfulgt af et bifald fra salen.

Et lignende svar kom fra Peter Bring-Larsen (G), formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget.

- Debatten slutter først mandag, men jeg kan heller ikke give en dispensation, som det ser ud nu.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce