cookie-og-privatlivspolitik
En del af den oprindelige plan for Slotsbryggen var angiveligt at anlægge et havnebad. Forurening i vandet har dog besværliggjort den idé. Men nu har byrådet i Guldborgsund afsat penge til at afhjælpe problemet.

2

Billeder

En del af den oprindelige plan for Slotsbryggen var angiveligt at anlægge et havnebad. Forurening i vandet har dog besværliggjort den idé. Men nu har byrådet i Guldborgsund afsat penge til at afhjælpe problemet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

- Folkelig opbakning taler for havnebad

Der er fortsat stor opbakning til et havnebad i Nykøbing men mange delte meninger om, hvad det skal rumme.
23. maj 2020 kl. 11:10 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Skal der være liggestole, klorvand og mulighed for omklædning, eller skal et havnebad være helt simpelt blot med mulighed for et dyp og derefter en tur i sauna?

Der er mange forskellige holdninger til det spørgsmål, som Nikolaj D. Larsen forleden lagde op til debat på facebooksiden Havnebadet Guldborgsund. Men det mest væsentlige for ham er netop, at mange mennesker har kommenteret og delt opslaget.

Et havnebad i Nykøbing har været på tegnebrættet, siden Slotsbryggen blev udviklet. Men forurening i vandet har gjort projektet svært at føre igennem, og blandt andet derfor er det ikke rigtig blevet til noget, mener han.

For få uger siden tog han initiativ til at begynde diskussionen på ny. Facebooksiden fik på fem dage knap 2.400 medlemmer, og i denne uge samledes han for første gang med en foreløbig styregruppe.

Gruppen er ikke færdigdannet, og derfor kan han ikke fortælle, præcist hvem der er med. Men fokus er, at det ikke "bliver en hyggeklub", siger han, men at det er en mindre samling af mennesker, der har gode kontakter og mulighed for at få indflydelse på fremtidige beslutninger.

- Og det er vigtigt, at vi handler nu, for folk er modne, og de kommunale anlægsbudgetter skal snart forhandles.

Han forklarer, at byrådet har besluttet, at vandet i Slotsbryggen skal være renere, og til det projekt er der allerede afsat fem millioner kroner. Det hjælper projektet lidt på vej, mener han.

Og at lokale bakker op om projektet, gør det kun bedre. For det viser, at der er et behov.

Og det er Thomas Rasmussen, chef for handel og oplevelser i Business LF, enig i.

- Man kan tale for i det her projekt, at der er en meget stor folkelig opbakning. Og når der er det, er det svært ikke at gøre noget ved det.

Han undrer sig over, at man ikke udnytter sundet bedre. Skaber man et havnebad, vil det måske kunne give grobund for små virksomheder, der kan udleje paddleboards eller kajakker, siger han.

- Eller et initiativ som postbåden i Nakskov Fjord, der sejler til Guldborg. Der er potentiale for meget mere aktivering af vandet - ikke kun det ved industrihavnen.

Han ser det samtidig som et potentiale for, at flere turister vil søge mod de tre husbåde, der inden længe er samlet ved Slotsbryggen som et initiativ til at skabe mere liv og turisme i området.

Nikolaj D. Larsen er fortaler for, at de lokale, der har lyst til at benytte et havnebad, også får indflydelse på, hvilken type de har behov for. Personligt hælder han til at skabe et opvarmet bassin som det, der er lavet i Odense. For at gøre det klimavenligt kunne man sætte solenergi på eller få varme igennem strøm fra kanalen.

- Men jeg frygter, at det bliver for langtrukkent. Samtidig er det svært, for det er, som om at der er to forskellige typer af brugere: vinterbaderne og de andre, der gerne vil have det opvarmet.

Han tror på, at resultatet bliver et havnebad. For han fornemmer også en politisk interesse - den har i hvert fald været der, da man anlagde Slotsbryggen.

- Min frygt er, at 30 millioner kroner til sådan et havnebad er mange penge. Så hvordan skaffer vi økonomien? Jeg håber ikke, at man går i gang uden at have pengene, så det ender med en halv løsning. Det skal ikke bare være en badebro. Så gider jeg ikke at bruge min tid på det, siger han med et smil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce