cookie-og-privatlivspolitik
Lejlighederne i krisecentret har alle eget køkken og bad. Derfor er fællesarealet i øjeblikket lukket, og leder Kristina Madsen har købt aktiviteter til børnene, ligesom hun er klar til at tale med dem om situationen.

2

Billeder

Lejlighederne i krisecentret har alle eget køkken og bad. Derfor er fællesarealet i øjeblikket lukket, og leder Kristina Madsen har købt aktiviteter til børnene, ligesom hun er klar til at tale med dem om situationen.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

- Kriserne standser ikke på trods af coronaland

Krisecenter forbereder sig på flere henvendelser i den kommende uge.
24. marts 2020 kl. 13:39 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Risikoen for vold i hjemmet øges ved tilspidsede situationer. Og sådan en situation er corona-krisen. Sådan har det lydt fra flere organisationer, allerede i forrige uge, da statsministeren annoncerede 14 dages lukning af blandt andet daginstitutioner.

På flere af landets krisecentre oplevede man en omgående reaktion med kvinder, der bad om hjælp. Den reaktion har man endnu ikke oplevet i Nykøbing, forklarer Kristina Madsen, leder af Krisecentret Guldborgsund.

- Jeg tror, at folk umiddelbart trækker vejret. Og det er også sådan, vi har forestillet os reaktionen. Det er ikke i den første uge, reaktionerne kommer. I uge to eller tre kan reaktionerne derimod komme, og derfor ruster vi os. Uge to, som vi er gået ind i nu, vil være udslagsgivende for resten af den corona-relaterede nedlukning.

Er man i en sårbar familie og samtidig hjemsendt fra jobbet eller på andre måder hårdt trængt, kan corona-situationen betyde, at det bliver ekstra udfordret. Særligt, hvis man også har børnene hjemme.

Hun vurderer, at krisecentret vil komme til at se ansigter, de ikke har haft kontakt med før.

- Når de kontakter os, vil vi tale med dem og vurdere, om problemerne er opstået, fordi man er presset. Hvis de er det, er det måske ikke et krisecenter, man skal have fat i. Men har jorden rystet under dem tidligere, og corona-situationen kun har forværret det, så kan vi måske hjælpe dem, forklarer Kristina Madsen.

- Den krise og de traumer, folk står i, standser ikke, fordi vi er i coronaland. Derfor står vores arbejde heller ikke stille. Vi er sat en smule ned i drift, og vi holder lidt fysisk afstand. Men vi er der, og vi er tilgængelige.

Krisecentret Guldborgsund er et af de eneste i Danmark, der kan tage imod corona-smittede voldsofre, fordi de kan skærmes i veludstyrede lejligheder med både eget køkken og badeværelse. Derfor kan centret også skifte til en coronakriseplan hvis nødvendigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce