cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen fra Dansk Folkeparti havde opfordret lokale til at komme forbi Gedser Idræts- og Medborgerhus for at diskutere Sydfalsters potentiale og nærmeste fremtid.

2

Billeder

René Christensen fra Dansk Folkeparti havde opfordret lokale til at komme forbi Gedser Idræts- og Medborgerhus for at diskutere Sydfalsters potentiale og nærmeste fremtid.
Foto: Maria Glasius Lange

Guldborgsund

- Kystsikring af Gedser Odde er afgørende

Hvordan kan vi støtte Sydfalster, spurgte Dansk Folkeparti. De lokale havde et bud.
14. september 2021 kl. 08:10 Af Maria Glasius Lange

GEDSER Sydfalster er en vigtig destination på Sydhavsøerne. Det er faktisk én af de bedst besøgte, takket være Marielyst, men en del af området er i fare for at forsvinde imellem hænderne på os. Nemlig den allersydligste del ved Gedser Odde.

Det var derfor også den del af Sydfalster, der primært kom op, da Dansk Folkepartis René Christensen søndag havde inviteret beboere fra området til en snak om mål og ønsker for fremtiden.

Kunne det stå til ham, skal turismen udvides, uden at man føler sig henført til Mallorca over hele Marielyst. Man skal stadig kunne bo i et sommerhus og fornemme luft omkring sig.

Derfor skal man udstykke grunde til flere store sommerhuse klogt og med fremtiden i tankerne. Hvor vil huse i den størrelse ikke genere de naboer, der ønsker hygge, godt naboskab og kontinuitet?

En deltager i salen bemærkede under et besøg i Skagen, hvor god Nordjylland er til at markedsføre det som landets nordligste punkt, og at alt står fint og flot. Hvorfor kan Guldborgsund ikke også det, når mellem 20.000 og 30.000 mennesker besøger Marinestationen hvert år?

Annonce

DF-formanden ville som turist også undre sig over, at det er muligt at købe akvareller, men ikke en kop kaffe. Der er heller ikke gjort meget ud af opholdspladser og overnatningsmuligheder som sheltere.

Han mener derfor, at Guldborgsund skal være bedre til at kapitalisere på kommunens guldæg, Sydfalster. Og her kommer Gedser Odde på tale.

Kommunen lejer lige nu arealet med Marinestationen af godsejer Alex Tesdopf Unsgaard, og den lejekontrakt udløber i 2023. Men der er lige nu et meget stærkt behov for at kystsikre den skrænt, der er otte centimeter fra kælderen på Marinestationen, lød det fra René Christensen:

- Jeg mener derfor, at det vigtigste lige nu er at enten købe eller ekspropriere området af godsejeren. Bygningen på sydspidsen er afgørende for, at vi kan lave kystsikring og derefter kapitalisere på det høje årlige besøgstal.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE