cookie-og-privatlivspolitik
Her en skitse af, hvor det kan se ud på Nykøbing Ø.

3

Billeder

Her en skitse af, hvor det kan se ud på Nykøbing Ø.
Foto: Philip Rasmussen/By & Landskab

Guldborgsund

- Man bør ikke gå imod fornyelse

Man bør undgå at sætte sig imod fornyelse, lød det fra flere lokale til forslaget om Nykøbing Ø.
09. februar 2019 kl. 08:00 Af Maria Juel Glasius, Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Fredag præsenterede borgmester John Brædder et ambitiøst forslag om at bygge en ø mellem Nykøbing og Sundby med 800 attraktive boliger.

Det fik Folketidende til at køre forbi Guldborgsundcentret for at høre, hvad de lokale mente om den idé. Og udsigten til en ø i Guldborgsund virkede ikke afskræmmende på de borgere, avisen talte med.

- Jeg synes ikke, at man bør sætte sig imod fornyelse, sagde Jørgen Dam fra Horreby.

Grundlæggende var han positivt indstillet for ideen, bortset fra at en ø ville tage en del af udsigten ind til Nykøbing.

Det synspunkt meldte Ernst Rosenkilde sig med på. Han mente, at det er en fin idé at genbruge jorden fra udgravningerne til Femern-tunnellen og dele af den gamle Storstrømsbro. Og at de 800 boliger vil blive besat, er han også optimistisk omkring.

- Se bare på boligerne på Slotsbryggen. De blev revet væk.


Hvad med havneaktiviteten?

Anderledes har hans kone, Connie Rosenkilde, det.

- Jeg kan da godt lide, at man laver nye tiltag. Men de skal da ikke ødelægge de eksisterende. Og helt ærligt. Hvorfor skal der ligge øer lige derude og ude foran Middelaldercentret? Det er rigtig godt med nye ideer, siger hun, men forholder sig skeptisk til, om de arbejdspladser, der skabes i forbindelse med forestående byggerier, medfører faste tilflyttere.

Estrid Husen har et kontor med udsigt over Guldborgsund, ligesom hun også bor i Sundby. Hun mener, at byggeriet er en fantastisk god idé.

- Det er spændende og ambitiøst. Det virker samtidig visionært. Og hvis det ødelægger min udsigt, må jeg jo kigge den anden vej. Til gengæld betyder det nogle nye steder at gå en søndagstur.

Da artiklen om byggeplanerne blev publiceret på Folketidendes facebookside reagerede flere på, at byggeriet kan komme til at påvirke havnen som handelsplads og skibenes vendeplads. Dermed ville et stort stykke historie blive fjernet, kommenterede Nicklas Olsen.

Bjørn Nielsen pointerer, at få vil flytte til en by uden jobmuligheder, og at det samtidig kræver, at børnehaver og skoler udbygges.

- Men det hele starter med en god idé, og så må kommunen følge op på logistikken, hvis det skal blive en realitet. Godt, at der er nogle, som tør tænke anderledes, skriver han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce