Annonce
Guldborgsund

- Pas nu på hinanden i påsken

Pas på jer selv og hinanden i påskedagene. Husk at overholde myndighedernes restriktioner om at holde afstand og ikke være for mange samlet på samme sted, lyder opfordringen fra fungerende politidirektør Lars Harvest (til venstre) og borgmester John Brædder fra sommerlandet i Marielyst - hvor politiet vil være ekstra synligt denne påske. Foto: Ingrid Riis

Coronakrisen: Politidirektør og borgmester appellerer til borgerne - ikke mindst i sommerhusområderne.

MARIELYST Påsken står for døren, og for nogle er påskeferien allerede startet. Under normale omstændigheder ville det betyde masser af aktivitet i sommerlandet, i haverne og naturligvis ved påskefrokostbordene.

Men i disse coronatider er der ikke meget, der er normalt, og det skal man huske på og agere ud fra, også selvom det tyder på, at myndighederne måske snart ganske langsomt begynder at åbne nogle af de institutioner og aktiviteter, som i flere uger har været lukket ned.

Derfor er fungerende politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lars Harvest, taget ud i sommerlandet - blandt andet til Marielyst - med en klar opfordring til borgerne:

- Nu går vi ind i en uge med rigtigt godt vejr, og så ved vi erfaringsmæssigt, at folk søger mod sommerhusområderne, og der er det vigtigt for os at sige, at folk stadig skal være opmærksomme på risikoen for spredning af coronavirus, og at man derfor følger de retningslinjer, der er udstukket. Det er et ret vigtigt budskab, hvis vi alle sammen gerne vil ud af det her på en ordentlig og lempelig måde, siger Lars Harvest.

Samtidig har han stor ros til borgerne i politikredsen for indtil nu at have været gode til at overholde myndighedernes opfordringer til ikke at klumpe sig sammen og huske at holde afstand til hinanden.

- Hvis vi spoler tiden tilbage og ser på hele politikredsen, så har vi vel samlet set haft en lille håndfuld overtrædelser af den lovgivning og de bekendtgørelser, der er lavet. Så i virkeligheden er det også bare en appel til at fortsætte, forklarer Lars Harvest.

Politidirektøren frygter dog, at den positive adfærd kan ændre sig når eller hvis, der inden så længe bliver lempet lidt på restriktionerne fra myndighedernes side.

- Så kunne man godt frygte, at folk siger, at så er det ikke så vigtigt længere, at vi efterlever de ting, man har været restriktive omkring den seneste tid.

- Men der bliver man nødt til at forstå, at det vi har gjort så godt indtil nu, det er vi nødt til at fortsætte med alle sammen. For det er løsningen til, at vi på et eller andet tidspunkt efter påske langsomt kan begynde at åbne op igen, pointerer Lars Harvest.

Fungerende politidirektør Lars Harvest. Foto: Ingrid Riis

Politiet øger beredskab

Og politidirektøren understreger, at politiet vil holde ekstra godt øje i de kommende dage rundt omkring i sommerhusområderne, på strandene og andre steder, hvor folk kunne tænkes at samle sig i større grupper.

- Uden at jeg kan komme ind på, hvor stort vores beredskab er - altså vores kørende patruljer, så vil jeg godt røbe, at vi henover påsken faktisk har opskaleret vores beredskab med 25 procent.

- Og alle de ekstra patruljer sætter vi på med det formål at være synligt til stede for at holde øje med, at retningslinjerne om, hvordan vi forsamler os, bliver håndhævet og efterlevet.

- Så i Guldborgsund Kommune kan man være helt sikker på, at man kommer til at se mindst ligeså meget, hvis ikke mere, politi i Marielyst som normalt, selvom vi i virkeligheden går ud fra, at der ikke bliver ret meget at se til, fortæller Lars Harvest.

Han understreger dog, at lovgivningen ikke gælder inde i folk private hjem og haver.

- Men vi vil appellere til, at man lader være med at gøre det, selvom det ikke er forbundet med en overtrædelse af lovgivningen. Men man kan jo ikke udelukke, at nogen fandt på at samles på nogle tæpper i et grønt område eller sætter nogle campingmøbler op og holder en påskefrokost ude i det fri, og sådan noget vil vi holde øje med, lyder det fra politidirektøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Borgmester opfordrer

Også Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (G) opfordrer borgerne til at huske at holde afstand.

- Alle - både de, der er her på påskeferie, og de fastboende - er nødt til at holde fast nu. Og der er opfordringen fra min side, at man i påsken selvfølgelig er velkommen til at opholde sig i sit sommerhus, og mange vil sikkert også gerne ud og nyde naturen, men vi har masser af plads i vores kommune.

- Så jeg vil opfordre til, at man ikke stimler sammen på for eksempel Marielyst, Bøtø eller Elkenøre, men i stedet tager cyklen, gåben eller bilen ud i naturen og går en tur der, hvor der ikke er ret mange andre mennesker, så vi kan undgå, at smitten bliver spredt og forhåbentlig begynde at åbne Danmark igen, og det tænker jeg, at vi alle sammen har en meget stor interesse i.

- Der kommer rigtigt mange andre påsker efter denne påske. Lige nøjagtigt i år er vi nødt til at prøve at holde sammen, men holde afstand, opfordrer John Brædder.

Du kan høre hele interviewet med de to ved at KLIKKE HER.

  • Pas på jer selv og hinanden i påskedagene. Husk at overholde myndighedernes restriktioner om at holde afstand og ikke være for mange samlet på samme sted, lyder opfordringen fra fungerende politidirektør Lars Harvest (til venstre) og borgmester John Brædder fra sommerlandet i Marielyst - hvor politiet vil være ekstra synligt denne påske. Foto: Ingrid Riis
  • Fungerende politidirektør Lars Harvest. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget