Annonce
Guldborgsund

- Vi er i den rigtige ende af byen

Ina Merethe Andersen har fra sin have udsigt til Sønder Kohave. Og selv om hun synes, at boligprojektet på grunden ved siden af Kulturfabrikken og Schillers Maskinfabrik lyder spændende, kan hun ikke undgå at tænke på, om hun mister udsigten til skoven. Foto: Flemming K. Karlsen

Naboer til Schillerfabrik er positivt indstillede for byggeri - hvis det ikke bliver for højt.

NYKØBING Tirsdag blev planerne om et nyt byggeri på en kommunal grund ved siden af Kulturfabrikken og en tilstødende grund ejet af direktøren for Schillers Maskinfabrik præsenteret for to politiske udvalg.

Men allerede mandag fik de nærmeste naboer mulighed for at få en orientering og stille spørgsmål til planerne.

Og det benyttede Ina Merethe Andersen sig af. Modsat de øvrige naboers haver bevæger hendes have sig forbi Jehovas Vidners rigssal og har derfor udsigt til skoven. Hun kan godt være bekymret for, om høje bygninger kommer til at tage den udsigt.

- Helt generelt lyder det som et spændende projekt, og vi skal ikke male fanden på væggen, før der eventuelt opstår et problem. Allan (Schmidt, ejer af Schillers Maskinfabrik, red.) og Kristian (Birkegaard, projektrådgiver, red.) siger, at man godt vil kunne finde ud af at bygge højt i den ene ende og så have nogle lave bygninger foran nabohusene, hvorefter man bygger højere igen. Men jeg kan være bekymret for, hvor højt kommunen vælger at bygge på deres grund. Særligt når de siger, at der mangler almene lejeboliger i byen, forklarer hun.

Men hun kan godt lide arkitekternes forslag om at bibeholde det grønne omkring boligerne og tage udgangspunkt i naturen. For det er netop det, hun selv holder af ved at bo netop der.

- Det er helt fantastisk her, for vi bor på landet midt i byen. Jeg kan stå på mit badeværelse og kigge hen på skoven. Det håber jeg selvfølgelig, at jeg kan fortsætte med.

Ifølge Per Vismose er det "helt fantastisk", at der nu bygges noget på det område, der ellers bare ligger bart hen. Foto: Flemming K. Karlsen

Er der plads nok?

Skulle hun stadig have bekymringer, når lokalplanen står færdig, ved hun, at hun kan stille spørgsmål til det i høringsfasen.

Direktør Allan Schmidt har noteret sig bekymringen, og han er klar til at lytte.

- Boligerne er lige nu planlagt til at blive mellem en etage og tre og en halv. Men ned mod åen skråner grunden så meget, at det vil opleves som en etage mindre for naboerne, siger han.

Læs artiklen: Får en ny bydel på fabriksgrund

Katja Lorenzen er også nabo til Schillers Maskinfabrik, og hun er spændt på at se i lokalplanen, hvordan man vil bevare et grønt udtryk, når der kan blive bygget op imod 400 boliger.

- Så stor er grunden heller ikke, siger hun.

- Jeg er spændt på at se, hvordan området skal blive. De har jo allerede bygget på flere af byens grønne områder, så jeg håber, at de bevarer kontakten med naturen her. For den værdi, det grønne har for området her, er enormt vigtig. Og så håber jeg virkelig, at det ikke bliver store lejlighedskomplekser.

Hun er selv enormt glad for at bo ved Sønder Kohave. Der er skov og mulighed for at komme væk fra larm og støj og samtidig kun fem kilometer til alt.

Katja Lorenzen og hendes søn, Tobias, bor lige på vejen ved maskinfabrikken. Hun er spændt på at se, hvordan man med op til 400 boliger bevarer et grønt udtryk. Men hun glæder sig over, at flere har fået øjnene op for området. Foto: Flemming K. Karlsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt fantastisk

Per Vismose mener ikke, at det kunne blive meget bedre med udsigten til en masse nyt liv. Hans første kommentar er ovenikøbet, at "det er helt fantastisk".

- Det ligger jo bare der med den store hal, som de unge går og maler på, fordi de åbenbart keder sig. Området her ligger bare perfekt, og vi ligger helt klart i den rigtige ende af byen. Vi har skov, zoo, svømmehal og fodboldbaner. Jeg ser, at mange lufter deres hund herude, og det forstår jeg godt.

Han forstår godt, at mange kigger mod netop den del af byen, når de skal se på boliger.

Lige ved siden af ham bor Mikkel Sarup, der også synes godt om planen.

- Det bliver spændende at se, når det står færdigt. Det bliver selvfølgelig træls, imens byggearbejdet står på, men bagefter bliver det godt med nogle flere mennesker herude. Det giver noget liv, siger han.

Han glæder sig samtidig over, at andre ligesom ham kan øjne kvaliteten ved området med sin rige natur.

- Det bliver super fedt. Hvem vil ikke hellere have naboer end en industribygning?

  • Ina Merethe Andersen har fra sin have udsigt til Sønder Kohave. Og selv om hun synes, at boligprojektet på grunden ved siden af Kulturfabrikken og Schillers Maskinfabrik lyder spændende, kan hun ikke undgå at tænke på, om hun mister udsigten til skoven. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Ifølge Per Vismose er det "helt fantastisk", at der nu bygges noget på det område, der ellers bare ligger bart hen. Foto: Flemming K. Karlsen
  • Katja Lorenzen og hendes søn, Tobias, bor lige på vejen ved maskinfabrikken. Hun er spændt på at se, hvordan man med op til 400 boliger bevarer et grønt udtryk. Men hun glæder sig over, at flere har fået øjnene op for området. Foto: Flemming K. Karlsen
Annonce
112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland