cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgland Bådelaug havde for et par år siden en plan sammen med kommunen for at renovere Guldborg Havn, men den er dog blevet skrinlagt.

3

Billeder

Guldborgland Bådelaug havde for et par år siden en plan sammen med kommunen for at renovere Guldborg Havn, men den er dog blevet skrinlagt.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

- Vi lejer ikke det, vi har aftalt

Guldborg Havn bliver ikke vedligeholdt godt nok, mener bådelavsformand.
15. juli 2020 kl. 06:00 Af Peter Levinsen Hansen

GULDBORG På Guldborg Havn er havnens molehoved så småt ved at løbe ud i Guldborgsund, og de nødtørftige reparationer, der er blevet udført på stedet, er for længst slidt væk.

I Guldborgland Bådelaug har man henvendt sig til Guldborgsund Kommune flere gange med det mål at få renoveret havnen.

- Det er kommunens ejendom. Vi har i og for sig ikke noget med det at gøre, vi lejer det bare af kommunen, men det, vi lejer, er ved at falde fra hinanden. Vi mener ikke, vi lejer det, som vi har aftalt, vi skulle leje, fortæller Preben Kristensen, der er formand for Guldborgland Bådelaug.

For fem år siden var der en plan for at renovere havnen, men den plan faldt dog fra hinanden.

- Og vi har ved flere lejligheder spurgt, om vi ikke skulle komme i gang igen, men der sker ikke noget. Hvis du spørger mig, er kærligheden til deres egne havne større end dem, der er drevet på privat basis, fortæller formanden.

Annonce

I april besluttede byrådet i Guldborgsund Kommune at rykke rundt på 24,5 millioner kroner af Teknik og Miljøs anlægsbudget. Dette betød blandt andet, at man fandt penge til i år at bygge ladestandere til elbiler flere steder i kommunen og rense sejlrenden ind til Slotsbryggen i Nykøbing. Ifølge bilaget til sagen kunne Guldborgland Bådelaug se frem til to millioner kroner på næste års budget, men puljen er dog en generel pulje til vedligeholdelse af alle kommunens lystbådehavne, præciserer lederen af de kommunale lystbådehavne i Guldborgsund Kommune, Jørgen Hilleke.

- Guldborg står nok lidt for tur. Men der er et løbende behov for at vedligeholde lystbådehavnene, for at sige det pænt, og der indgår det i den samlede pulje, fortæller han og tilføjer, at det dog ikke er helt forkert at kalde budgetposten Guldborgland Bådelaug.

- For der er byttet om på nogle penge, de skulle have til en anden renovering, forklarer Jørgen Hilleke, der dog tager forbehold for, at andre steder kan komme først.

- Vi kan jo være udsat for, at noget falder sammen omkring ørerne på os. Det har vi faktisk været udsat for et par gange. For eksempel så vi det med østmolen i Stubbekøbing Havn, som vi renoverede her i foråret, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE