cookie-og-privatlivspolitik
Tømrerlandsholdet består nu af landstræner Michael Thage (længst til venstre), holdleder Alex Nygaard, Lars Hoffmann Petersen fra Next i København, Thomas Laugesen fra Herningsholm og Lau Blytt Haubro fra Celf.

2

Billeder

Tømrerlandsholdet består nu af landstræner Michael Thage (længst til venstre), holdleder Alex Nygaard, Lars Hoffmann Petersen fra Next i København, Thomas Laugesen fra Herningsholm og Lau Blytt Haubro fra Celf.
Foto: PR/Celf

Guldborgsund

- Vi skal kunne ligge i den bedste fjerdedel i verden

Ambitionerne er høje hos den nyslåede landstræner for det danske tømrerlandshold.
14. februar 2020 kl. 13:10 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Arbejdet med at finde talenter til det tømrerlandshold, der blev offentliggjort onsdag på Celf i Nykøbing, er allerede godt i gang.

I denne uge har der været afholdt talentcamp på netop Celf, hvor ambitiøse tømrerelever udvikler nye evner.

Og hvis den nyudnævnte landstræner Michael Thage skulle vælge et par nye medemmer til landsholdet på stående fod, kunne han godt pege på tre.

- Det handler om deres tilgang til nye opgaver og engagement. De skal kunne tænke selv og have det rette sind i forhold til opgaverne. De skal være omgængelige, og så skal de kunne lukke sig inde i deres egen verden, imens vi står og fotograferer dem eller kigger dem over skulderen, som det sker til konkurrencerne, forklarer han suppleret af Alex Nygaard, der er landsholdets holdleder.

Det danske tømrerlandshold er udnævnt af Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse med det primære formål at promovere erhvervsuddannelser som for eksempel tømreruddannelsen. At vise de unge, at det kan føre til noget stort at uddanne sig til for eksempel tømrer.

Men et større fokus på talentarbejdet skal også være en motivation til de elever, der har lyst til at fordybe sig og blive endnu dygtigere.

Michael Thage er faglærer på Celf og samtidig en mester til at bringe unge op på et nyt og højere niveau, mener uddannelseschef Michael Boile Nielsen.

- Hvis man begynder her på uddannelsen og viser nysgerrighed for faget, så er jeg sikker på, at du nok skal hjælpe dem med at nå videre. Du deltager ikke i konkurrencer for sjov. Du deltager for at vinde.

Og det er også resultater, han håber at opnå med tømrerlandsholdsdeltagerne ved de internationale konkurrencer.

- Vi skal gerne ligge i den bedste fjerdedel internationalt. Ved World Skills er vi rimelig godt med. Og særligt nu, hvor vi har Alex Nygaard, der er international dommer, med på holdet, forklarer Michael Thage.

Det næste store mål er EM i efteråret, hvor kun én dansker kan deltage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce