cookie-og-privatlivspolitik
Enelco-ejerne, Lars Sørensen (til venstre) og Jacob Svendsen, står nu i spidsen for en 100 år gammel virksomhed.
Enelco-ejerne, Lars Sørensen (til venstre) og Jacob Svendsen, står nu i spidsen for en 100 år gammel virksomhed.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

100-årig virksomhed i fin form

Hvor skruetrækkeren tidligere var elektrikerens vigtigste værktøj, så har mobiltelefonen nærmest overhalet skruetrækkeren indenom.
01. maj 2021 kl. 06:28 Af Jesper Bøgh

NYKØBING Enelco ApS med ejerne Lars Sørensen og Jacob Svendsen i spidsen kan i dag 1. maj fejre 100-årsjubilæum.

Fejring er nu så meget sagt på grund af de aktuelle coronarestriktioner.

- Men fejret bliver det på et senere tidspunkt for samarbejdspartnere, kunder og medarbejdere, når corona tillader det, lyder det fra direktør Lars Sørensen.

På trods af den udskudte fejring kan virksomheden se tilbage på 100 år, der har været præget af rivende udvikling og forandringer i elektrikervirksomheden og i branchen.

Lars Sørensen har således sat sit præg på de seneste 25 år af virksomhedens historie, mens Jacob Svendsen har været i virksomheden siden 2006.

Annonce

- Virksomheden er gået fra at være en mellemstor elektrikervirksomhed til at være en mere specialiseret teknikvirksomhed med 52 ansatte, siger Lars Sørensen, der peger på, at Enelco løser mange forskellige slags specialiserede opgaver.

Netop virksomhedens størrelse gør, at elektrikerfagets mange forskellige niche- og specialopgaver løses af Enelco.

- Vores kundeportefølje er derfor også meget bred. Vi løser opgaver for industrien, landbruget, boligselskaber, det offentlige og private. Mange tror, at vi er for store til at hænge en lampe op hos fru Hansen. De opgaver udfører vi også, slår Jacob Svendsen fast.

De nævner dog også virksomhedens til dato største opgave, som Enelco landede for et par år siden i forbindelse med nybyggeriet på Nykøbing Sygehus.

- Det var en opgave til 29,5 millioner kroner, oplyser Lars Sørensen.

Annonce

Enelco har også en smed ansat, der mekanisk vedligeholder industrimaskiner, og en anden niche i virksomheden er en radiotekniker, der laver radioløsninger til landmænd, vindmøller og Scandlines.

- Radiokommunikation bruges ofte i tilfælde, hvor forbindelsen skal være stabil og mere stabil end en telefonforbindelse, fortæller Lars Sørensen.

Enelco har en strategi om at være blandt de markedsledende installationsvirksomheder på Lolland-Falster og Sydsjælland.

- De fleste kunder befinder sig i Guldborgsund Kommune, men vi løser også opgaver i Lolland og Vordingborg kommuner. Derudover har vi også i samarbejde med entreprenørvirksomheden Gråkjær Erhverv & Bolig om projekter i hovedstadsområdet, fortæller Jacob Svendsen.

Hvor skruetrækkeren tidligere var elektrikerens vigtigste værktøj, så har mobiltelefonen nærmest overhalet skruetrækkeren indenom.

Annonce

- De faglige færdigheder er naturligvis de vigtigste, men mobiltelefonen er bare blevet omdrejningspunkt for alt arbejde, man tidligere ordnede på papir. Det gælder timeregistrering, kommunikation, koordinering, kvalitetssikring og slutkontrol for bare at nævne nogle ting, der klares via en app, fortæller Lars Sørensen.

Jacob Svendsen og Lars Sørensen erkender, at de befinder sig i en tid og branche, hvor der er meget høj aktivitet.

- Det betyder, at vi kan være selektive i forhold til de opgaver, vi vurderer giver bedst mening at regne på. Men det betyder samtidig også, at det kan være vanskeligt at rekruttere de bedste medarbejdere, lyder det fra Lars Sørensen, der tilføjer:

- Men vi har heldigvis været begunstiget af at have en solid gruppe af medarbejdere, der har været i virksomheden i mange år. Vi har således tidligere haft medarbejdere, der har fejret 40-årsjubilæum, og der er også nuværende ansatte, der har fejret 25 år i virksomheden, fortæller han.

I øjeblikket har Enelco 10 lærlinge tilknyttet, hvoraf tre er kvinder.

Annonce

- Normalt har vi syv-otte lærlinge. Det er vigtigt for os at medvirke til, at vi får uddannet fremtidens elektrikere, og vi oplever, at flere kvinder viser interesse for faget, og de er mere finish-orienteret, siger han.

For Lars Sørensen og Jacob Svendsen er det også en vigtig del af virksomhedens dna at bakke op om landsdelens ambassadører.

- Derfor sponsorer vi også NFC, NFH og Lolland-Falster Lovestorm, som er vigtige ambassadører for landsdelen, slår han fast.

Læs også artiklen: "En 100-årig historie med en række opkøb" i lørdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE