BILLEDSERIE: Se masser af billeder fra 7. klasser elever afprøvede en karriere som kok.
NYKØBING - Der er seks minutter tilbage. Seks minutter, råbte en lærer fra Sophieskolen i Nykøbing til fire elever rundt om en køkkenø.
På en scene i Celfs kantine sad et dommerpanel og ventede på at få serveret en burger.
Dommerpanelet bestod af erfarne kokke som Kim Jacobsen, køkkenchef på Hotel Saxkøbing, Steen Mortensen fra Steens Bageri og Jens Bo Nielsen fra Scandlines. Og burgeren, som de 100 unge 7. klasseselever fik til opgave at fremstille, var ikke hvilken som helst.
- De fik til opgave at lave en briocheburger, og det er kompliceret, fordi det tager enormt lang tid. Både at ælte og hæve, forklarede Steen Mortensen.
Under madlavningen fik skoleeleverne hjælp fra studerende på Celfs kokkeuddannelse, og de skulle præsentere deres mad på minuttet. Formålet var at præsentere dem for en karrierevej, der går igennem en erhvervsuddannelse.
- Et kendskab til uddannelsesstedet betyder meget. Særligt at man har fået flere succesoplevelser oven på hinanden, siger Ulla Petersen, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Guldborgsund.
Det var i øvrigt Sakskøbing Skoles 7.A, der kunne løbe med hele tre af fire priser. Den sidste pris vandt samme skoles 7.B.mjg