cookie-og-privatlivspolitik
500 mennesker inde på pladsen og cirka lige så mange stod rundtom.

6

Billeder

500 mennesker inde på pladsen og cirka lige så mange stod rundtom.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

1000 mennesker til landskamp

Stemningen fejlede ikke det mindste, selvom landsholdet tabte.
18. juni 2021 kl. 07:15 Af Andreas Johansen

NYKØBING Den umiskendelige duft af solcremeindsmurte danske fodboldfans, kølige pilsnere og håb prægede Torvet i Nykøbing torsdag klokken 18. Men det ved Folketidendes udsendte intet om på det tidspunkt. Jeg begik den absolutte fodboldmæssige fodfejl at se kampen hjemme i sofaen via diverse streamingtjenester. Men de lukkede hurtigt - den store belastning blev givetvis for meget for udbyderne. Så turen mod Torvet få minutter inde i kampen var en realitet.

Og jeg var ikke den eneste, der havde fået den glimrende ide at se fodbold på storskærm omringet af glade nykøbingensere. De 500 pladser, der er foran selve storskærmen, var for længst revet væk, og der var sådan cirka lige så mange på caféer og i arealerne rundt om, der kiggede med på den store skærm.

Når du læser dette, så ved du nok, at de belgiske superstjerner tog en smal sejr over en flok gævt kæmpende danske spillere, hvis allerstørste kreatør som bekendt stadig ligger på langs efter den uhyggelige episode under den første kamp mod Finland.

Det rokkede dog ikke ved den gode stemning, de mange fremmødte skabte under kampen. Når der gik et sus gennem folkemængden, fordi der skete noget, der var lige ved at lykkes for de danske angribere, eller det kollektive suk, der lød efter begge de belgiske kasser.


Afhænger af holdet

Jeg fangde hurtigt André Andersen, erhvervs- og citychef hos Vores Nykøbing, i pausen, hvor Danmark stadig var foran og solen stadig stod så højt på himlen, at den ikke gemte sig bag de høje bygninger, der omkranser Torvet.

Annonce

- Det er dejligt at se så mange mennesker! Det er selvfølgelig mest til Danmarks kampe, at der er rift om pladserne foran storskærmen, men jeg tror, Danmarks succes i turneringen kommer til at smitte af på, om der dukker mange op her på Torvet, forklarede André Andersen.

Nu er det i hvert fald knald eller fald for danerne i den sidste gruppekamp mod Rusland. Så mon ikke det er en god idé at dukke op noget før kampen starter klokken 21 på mandag, hvis du vil være sikker på en siddeplads?
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE