cookie-og-privatlivspolitik
Smitteopsporingen har været i fuld gang på Katedralskolen. Rektor glæder sig over, at det lykkedes at stoppe virussen, inden den bredte sig mere.
Smitteopsporingen har været i fuld gang på Katedralskolen. Rektor glæder sig over, at det lykkedes at stoppe virussen, inden den bredte sig mere.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

12 elever på gymnasium ramt af corona

Virussen har ramt gymnasium, hvor fire klasser er hjemsendt, men kurven er knækket, melder rektor
30. oktober 2020 kl. 13:10 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Antallet af positive coronatest blandt eleverne på Nykøbing Katedralskole steg hurtigt, efter den første elev i weekenden viste sig at være smittet.

Torsdag var tallet vokset til 12, og derfor var fire klasser primært på første årgang hjemsendt, fortæller rektor Kirsten Danving.

- Så snart vi har fået besked om, at en elev er testet positiv, så ringer vi til hele klassen og de valghold, eleven er på. Vi har haft noget af et arbejde i weekenden med at ringe rundt og blive ved, til vi nåede dem, siger hun og fortsætter:

- Vi har så været inde at se på den enkelte elev, og hvem de har haft tæt kontakt med, hvilket vurderes ud fra vejledning fra Sundhedsstyrelsen.

Det er blevet taget godt imod, og det har været muligt at rykke hurtigt. Dermed mener rektoren også, at kurven nu er knækket.

- Vi er på den anden side af toppen, det er vendt, og vi glæder os til, at vi kan få alle klasser tilbage i næste uge, siger hun og tilføjer, at fem elever stadig er i isolation i begyndelsen af næste uge.


Åben om udvikling

Arbejdet med smitteopsporing er sket i tæt samarbejde med Patientvejledningen, der har vejledt om fremgangsmåden.

Den har afvist, at det var nødvendigt at sende alle klasser hjem, som en forælder anonymt skrev til Folketidende burde ske.

Der har desuden været tæt kontakt med kommunens hygiejnesygeplejerske, som har kaldt indsatsen fornuftig og i øvrigt henvist til Patientvejledningens rådgivning.

Kirsten Danving glæder sig over, at smitten "kun" nåede fire af gymnasiets 26 klasser og 12 af 100 elever i disse. Da der primært var tale om første årgang, har de kun få valgfag, hvor de har kunnet sprede smitten.

De fire hjemsendte klasser er alle blevet undervist digitalt, så de ikke er gået glip af timer, og rektoren roser personale og elever.

- De kan have fået at vide klokken 7 om morgenen, at de skulle blive hjemme, og klokken 8 har de haft virtuel undervisning, siger hun.

Et par lærere blev for en sikkerheds skyld sendt hjem og skulle testes på første- og fjerdedagen, ligesom eleverne blev, og som myndighederne kræver. Ingen af dem var smittede.

Enkelte forældre har henvendt sig til Kirsten Danving for at høre til situationen. Samtalerne har ifølge rektoren været gode, og hun gør meget ud af at være tilgængelig for elever, forældre og ansatte, der måtte være bekymrede. De kan derfor altid ringe til hende, ligesom hun informerer om udviklingen på gymnasiets intranet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce