cookie-og-privatlivspolitik
Fra venstre ses Morten Amtrup, advokat og medlem af Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond, udvalgsformand Peter Bring-Larsen (G), formand for fonden Kim Frimann og erhvervs- og citychef for Vores Nykøbing André Andersen.
Fra venstre ses Morten Amtrup, advokat og medlem af Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond, udvalgsformand Peter Bring-Larsen (G), formand for fonden Kim Frimann og erhvervs- og citychef for Vores Nykøbing André Andersen.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

300.000 kroner til "tag" på Torvet

Overdækning skal sikre koncerter på Torvet i Nykøbing i skuldersæsonen.
05. juli 2020 kl. 13:15 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Med et forsamlingsforbud på først 10 og siden 50 personer har det ikke været muligt for Vores Nykøbing af afholde de mere end 50 planlagte arrangementer hen over foråret og den tidlige sommer.

Derfor ansøgte erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing André Andersen om 307.485 kroner hos Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond, så man kan få scenen og Torvet overdækket - i hvert fald en stor del af området foran scenen i første omgang.

- Nu er mange af vores arrangementer fra foråret flyttet til efteråret, og det vil være rart at kunne gennemføre dem, uanset om det regner eller sner. På den måde kan vi forlænge sæsonen for udendørskoncerter, fortæller André Andersen.

Det passer meget fint til kommunens ambition om at satse endnu mere på helårsturisme, forklarer formand for Guldborgsund Kommunes teknik, miljø og ejendomsudvalg Peter Bring-Larsen (G).

- Jeg har været i Malmø i vinter og var imponeret over, hvordan de bare rullede markiser ud fra restauranterne og satte nogle gasvarmere under. Det kunne jeg forestille mig, at vi også kunne gøre her, siger Peter Bring-Larsen.

André Andersen siger, at der ikke er penge nok til at overdække hele Torvet ud af den sum, man netop har modtaget fra fonden.

- Men så kunne man jo håbe, at kommunen ville spæde til med resten af beløbet, tilføjer han med et glimt i øjet.

Den kommentar gik ikke forbi Peter Bring-Larsens øre. Han lavede en mental note om ønsket, men kan ikke garantere noget.

Fra scenen på Torvet vil man hver dag undtagen søndag kunne høre livemusik frem til midten af august. Koncertrækken blev indledt torsdag ved Klosterkirken. Når scenen på Torvet er færdig i midten af den kommende uge, rykker koncerterne dertil, forklarer projektchef for områdefornyelsen Charlotte Wiberg.

Morten Amtrup, der er advokat og medlem af Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond, forklarer, at formålet med at give donationen er at hæve overliggeren for, hvad et torv kan.

- Det er ikke sædvanligt, at man kan overdække et torv og benytte det til kultur uanset årstiden. Så midlerne til overdækningen skal sikre, at det her torv kan noget andet, forklarer Morten Amtrup.

Og formålet med fonden er netop at støtte kultur, uddannelse og almene formål i Nykøbing og omegn, forklarer fondens formand Kim Frimann.

Han glæder sig over, at kommunen og Vores Nykøbng ikke er nødt til at leje telte for at kunne holde et arrangement i skuldersæsonen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce