cookie-og-privatlivspolitik
I mere end fire måneder har 3F været i konflikt med Hotel Saxkjøbing. Fagforeningen mener, at hotellet underbetaler unge medarbejdere.
I mere end fire måneder har 3F været i konflikt med Hotel Saxkjøbing. Fagforeningen mener, at hotellet underbetaler unge medarbejdere.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

3F går efter hotel på grund af Meyer

3F: Mange andre end Hotel Saxkjøbing underbetaler.
15. august 2019 kl. 19:00 Af David Arnholm

Annonce

SAKSKØBING Hotel Saxkjøbing er blot én ud af rigtig mange restaurationsvirksomheder på Lolland-Falster, der underbetaler unge mennesker. Sådan lyder kritikken fra 3F i et læserbrev, der fortæller om konflikten med det kendte hotel.

Afsender er Niels Henriksen, der er formand for 3F Guldborgsund, og han fortæller også ærligt, at det er fordi, Claus Meyer er i ejerkredsen, at fagforeningen har valgt at gå efter netop Hotel Saxkjøbing.

"Han er en vigtig profil på Lolland-Falster - en både dygtig og betydningsfuld erhvervsmand. Han ejer mange restauranter med overenskomst og er succesfuld. Vi tror der er mange, der følger hans eksempel", skriver Niels Henriksen.

Hotellets direktør, Anette Navne, ønsker ikke at kommentere læserbrevet, men henviser til en pressemeddelelse, som hotellet udsendte i april. Heri står der, at "Der er fair og ordentlige vilkår for samtlige ansatte på hotel Saxkjøbing".

Videre står der noget, der godt kan tolkes som en bekræftelse af, at lønniveauet på hotellet ikke er lavere end andre hoteller og restauranter på Lolland-Falster. Der står nemlig, at medarbejdernes vilkår ikke giver hotellet konkurrencefordele "i forhold til de øvrige hoteller i området".


Kompliceret og forsinket

Folketidende har spurgt Allan Hansen, der er formand for Horesta i Region Sjælland, hvad han siger til 3F's beskyldning om udbredt underbetaling af unge mennesker på landsdelens restaurationer. Det ønsker han dog ikke at svare på, før han har vendt sagen med sine medlemmer, hvilket han ikke kunne nå inden avisens deadline.

Hvad angår selve konflikten mellem 3F og Hotel Saxkjøbing har han heller ingen kommentarer, da det er Horesta i København, som bistår hotellet i forhandlingerne.

Om konflikten skriver hotellet selv i april-pressemeddelelsen:

"Som en ansvarlig arbejdsplads indgik vi i forhandlinger med 3F og underskrev også en aftale med den lokale afdeling af 3F i juni 2018. Denne aftale blev til vores overraskelse og lokalafdelingens frustration underkendt af 3F's hovedforbund. Dette har i sagens natur kompliceret og forsinket de efterfølgende forhandlinger. Der er sidenhen desuden sket det, at nye partnere er på vej ind i ejerkredsen omkring hotellet. Der er således flere hensyn, vi skal tage, før vi kan tegne en evigt bindende overenskomst med 3F."KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce