cookie-og-privatlivspolitik
Tættere kommer næstformand Michael Andersen og resten af 3F Guldborgsund ikke på en nissehue i år. Til gengæld har fagforeningens biler stået så meget stille, at de har sparet 250.000 kroner på kørselsregnskabet.
Tættere kommer næstformand Michael Andersen og resten af 3F Guldborgsund ikke på en nissehue i år. Til gengæld har fagforeningens biler stået så meget stille, at de har sparet 250.000 kroner på kørselsregnskabet.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

3F må aflyse julen for medlemmer og familier

Fagforeningens julefest-tradition rækker over 100 år tilbage, men i år står corona i vejen. Gavebudgettet er til gengæld vokset.
24. november 2020 kl. 15:50 Af Birgitte Grønning

Annonce

NYKØBING Hos 3F Guldborgsund kommer nissehuer, juletræ og slikposer ikke i brug i år. Den traditionsrige juletræsfest for fagforeningens cirka 2.400 medlemmer og deres familier er for første gang i over 100 år aflyst - på grund af coronarestriktionerne.

- Vi kan desværre ikke forsvare at holde vores julearrangementer i år. Vi kan jo ikke bede børn sidde stille, når de er kommet for at danse om juletræet, konstaterer næstformand Michael Andersen, som har lagt hovedet i blød for at finde på coronasikre alternativer. Uden held.

Det betyder, at juletræsfesten, der typisk har samlet 300-400 mennesker i Nykøbing Hallen første søndag i december, er aflyst. Og at de pensionerede medlemmers julehygge er røget samme vej.


Større gaver

- Pensionisterne skal selvfølgelig alligevel have deres julegave, så vi rejser et telt foran kontoret på Herningvej, hvor de kan hente gaven tirsdag 8. december mellem klokken 11 og 14 - og køre hjem igen. Til gengæld er gaven lidt større i år, fortæller Michael Andersen, der også har fået råd til lidt større julegaver til tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, fordi 3F Guldborgsund har sparet op mod 250.000 kroner på kørselsregnskabet i år.

- På grund af coronarestriktionerne kører vi ikke til møder i København, men klarer næsten alt på video. Det samme gælder arbejdspladsbesøg og kurser. Så det er blevet til meget færre kilometer i år, fortæller formand Niels Henriksen.

3F håber at kunne samle medlemmerne og deres familier til selskabelighed igen til foråret, men der ligger foreløbig ingen konkrete planer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce