Annonce
Guldborgsund

4.300 nye iPads og computere

En del af de pc'er og tablets, som skolerne allerede låner ud til eleverne, er ikke helt i trit med tiden. Derfor indkøbes der nyt. Foto: Anders Knudsen

Størstedelen af alle kommunens skoleelever får opgraderet it-udstyret til undervisningen.

GULDBORGSUND Eleverne i Guldborgsund Kommunes folkeskoler kan glæde sig ekstra meget til at vende tilbage i skole efter sommerferien.

Økonomiudvalget har på deres seneste møde besluttet at investere i nye iPads og bærbare computere til alle kommunens folkeskoler. Det er en indstilling, der er kommet fra børn-, familie- og uddannelsesudvalget og bunder i en strategi vedtaget i september 2020. Her ønsker man at sikre, at alt pædagogisk personale skal have et personligt device, der vel at mærke understøtter arbejdet med det 21. århundredes kompetencer.

Derudover ønsker man også at sikre, at elever har nem adgang til en iPad eller computer i de timer, hvor det er relevant.

Og der er ifølge kommunen selv behov for en opgradering og udvidelse af it-udstyret, da en stor del af skolernes devices ikke er opdaterede, og den enkelte klasse i dag ikke har adgang til egne devices.

Cirka 2.100 nye iPads og cirka 2.200 nye bærbare pc'er vil blive indkøbt igennem en leasingaftale, og it-udstyret forventes leveret efter sommerferien, da leveringstiden er forlænget på grund af coronakrisen.

Der går cirka 5.000 elever på kommunens folkeskoler, og næsten alle elever vil derfor opleve at få adgang til en ny device til brug i undervisningen.

Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund Kommune, glæder sig i en pressemeddelelse over, at der fra politisk hold nu frigives penge til at købe nyt it-udstyr, som kommunens elever vil få stor glæde af i undervisningen.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi i Guldborgsund Kommune er ambitiøse på vores børn og unges vegne. Vi køber nyt it-udstyr til alle vores folkeskoler, fordi vi vil gøre rammerne endnu bedre for både vores elever og lærere. Størstedelen af vores elever får nu adgang til en ny iPad eller bærbar computer, og vores elever får dermed rigtig gode muligheder for at arbejde praktisk, kreativt og eksperimenterende med digitale teknologier i undervisningen, siger Simon Hansen og tilføjer:

- Vores børn og unge vokser i dag op i en verden, hvor digitale redskaber fylder meget og stiller store krav, og denne udvikling kommer næppe til at fylde mindre i fremtiden. Vi skal derfor udnytte de læringsmuligheder, der gemmer sig i de digitale redskaber, så vi understøtter vores elevers læring, udvikling og trivsel og samtidig gør vores elever klar til at møde fremtidens digitale samfund, som hele tiden udvikler sig.

Simon Hansen understreger, at formålet med at opgradere skolernes it-udstyr er at supplere undervisningen med en ny dimension, så kommunens elever får endnu bedre muligheder for at lære og udvikle sig med hjælp fra digitale redskaber.

- Det er vigtigt for mig at påpege, at indkøbet af nyt it-udstyr ikke er et udtryk for, at vores elever nu kun skal sidde og kigge ind i en skærm i løbet af en hel skoledag. Vores nye it-udstyr skal bruges som et supplement til undervisningen der, hvor det giver mening i forhold til at støtte, udvikle og udfordre vores elever, så vi sikrer, at vores elever både er alment dannede og digitalt dannede, når de går ud af folkeskolen. Jeg er sikker på, at vores dygtige undervisere kommer til at lykkes med den opgave.

Der er afsat i alt cirka 15,623 millioner kroner til køb af nyt it-udstyr.

Noget af det nuværende it-udstyr, der har et tidssvarende niveau, vil fortsat kunne bruges i undervisningen på skolerne, så tæt på 100 procent af alle folkeskoleelever i Guldborgsund Kommune fremover vil have adgang til en iPad eller bærbar computer i undervisningen.

Cirka 2.100 nye iPads og cirka 2.200 nye bærbare pc'er vil blive indkøbt gennem en leasingaftale. Foto: Miriam Dalsgaard
  • En del af de pc'er og tablets, som skolerne allerede låner ud til eleverne, er ikke helt i trit med tiden. Derfor indkøbes der nyt. Foto: Anders Knudsen
  • Cirka 2.100 nye iPads og cirka 2.200 nye bærbare pc'er vil blive indkøbt gennem en leasingaftale. Foto: Miriam Dalsgaard
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan