cookie-og-privatlivspolitik
En del af de pc'er og tablets, som skolerne allerede låner ud til eleverne, er ikke helt i trit med tiden. Derfor indkøbes der nyt.

2

Billeder

En del af de pc'er og tablets, som skolerne allerede låner ud til eleverne, er ikke helt i trit med tiden. Derfor indkøbes der nyt.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

4.300 nye iPads og computere

Størstedelen af alle kommunens skoleelever får opgraderet it-udstyret til undervisningen.
12. januar 2022 kl. 21:30 Af Maria Glasius Lange

GULDBORGSUND Eleverne i Guldborgsund Kommunes folkeskoler kan glæde sig ekstra meget til at vende tilbage i skole efter sommerferien.

Økonomiudvalget har på deres seneste møde besluttet at investere i nye iPads og bærbare computere til alle kommunens folkeskoler. Det er en indstilling, der er kommet fra børn-, familie- og uddannelsesudvalget og bunder i en strategi vedtaget i september 2020. Her ønsker man at sikre, at alt pædagogisk personale skal have et personligt device, der vel at mærke understøtter arbejdet med det 21. århundredes kompetencer.

Derudover ønsker man også at sikre, at elever har nem adgang til en iPad eller computer i de timer, hvor det er relevant.

Og der er ifølge kommunen selv behov for en opgradering og udvidelse af it-udstyret, da en stor del af skolernes devices ikke er opdaterede, og den enkelte klasse i dag ikke har adgang til egne devices.

Cirka 2.100 nye iPads og cirka 2.200 nye bærbare pc'er vil blive indkøbt igennem en leasingaftale, og it-udstyret forventes leveret efter sommerferien, da leveringstiden er forlænget på grund af coronakrisen.

Annonce

Der går cirka 5.000 elever på kommunens folkeskoler, og næsten alle elever vil derfor opleve at få adgang til en ny device til brug i undervisningen.

Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund Kommune, glæder sig i en pressemeddelelse over, at der fra politisk hold nu frigives penge til at købe nyt it-udstyr, som kommunens elever vil få stor glæde af i undervisningen.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi i Guldborgsund Kommune er ambitiøse på vores børn og unges vegne. Vi køber nyt it-udstyr til alle vores folkeskoler, fordi vi vil gøre rammerne endnu bedre for både vores elever og lærere. Størstedelen af vores elever får nu adgang til en ny iPad eller bærbar computer, og vores elever får dermed rigtig gode muligheder for at arbejde praktisk, kreativt og eksperimenterende med digitale teknologier i undervisningen, siger Simon Hansen og tilføjer:

- Vores børn og unge vokser i dag op i en verden, hvor digitale redskaber fylder meget og stiller store krav, og denne udvikling kommer næppe til at fylde mindre i fremtiden. Vi skal derfor udnytte de læringsmuligheder, der gemmer sig i de digitale redskaber, så vi understøtter vores elevers læring, udvikling og trivsel og samtidig gør vores elever klar til at møde fremtidens digitale samfund, som hele tiden udvikler sig.

Simon Hansen understreger, at formålet med at opgradere skolernes it-udstyr er at supplere undervisningen med en ny dimension, så kommunens elever får endnu bedre muligheder for at lære og udvikle sig med hjælp fra digitale redskaber.

Annonce

- Det er vigtigt for mig at påpege, at indkøbet af nyt it-udstyr ikke er et udtryk for, at vores elever nu kun skal sidde og kigge ind i en skærm i løbet af en hel skoledag. Vores nye it-udstyr skal bruges som et supplement til undervisningen der, hvor det giver mening i forhold til at støtte, udvikle og udfordre vores elever, så vi sikrer, at vores elever både er alment dannede og digitalt dannede, når de går ud af folkeskolen. Jeg er sikker på, at vores dygtige undervisere kommer til at lykkes med den opgave.

Der er afsat i alt cirka 15,623 millioner kroner til køb af nyt it-udstyr.

Noget af det nuværende it-udstyr, der har et tidssvarende niveau, vil fortsat kunne bruges i undervisningen på skolerne, så tæt på 100 procent af alle folkeskoleelever i Guldborgsund Kommune fremover vil have adgang til en iPad eller bærbar computer i undervisningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE