cookie-og-privatlivspolitik
Det er i naturen lige bag diget, de to grunde ligger, og hvor Skanlux mener, at der er plads til 10 poolhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter.
Det er i naturen lige bag diget, de to grunde ligger, og hvor Skanlux mener, at der er plads til 10 poolhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter.
Foto: Privat

Guldborgsund

767 siders indsigelser i sag om poolhuse

Høringsperioden om store poolhuse i Marielyst Ferieby er slut.
07. november 2019 kl. 18:10 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ Politikerne i Guldborgsund Kommunes teknik, miljø og ejendomsudvalg har rigeligt med læsestof på natbordet i den kommende tid.

Hele 767 sider fylder stakken af indsigelser i forbindelse med planerne for at bygge 10 store Skanlux-poolhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter lige bag diget i Marielyst Ferieby.

Partshøringen sluttede ved midnat mandag, og strømmen af indsigelser er markant. 256 svar - inklusive bilag - er nu registreret under sagen i Guldborgsund Kommune, som dermed er klar til at sætte den på den politiske dagsorden.

Flest høringssvar kommer ikke uventet fra de 143 ejere af de øvrige og mindre huse i Marielyst Ferieby, som potentielt bliver de nærmeste naboer til de nye poolhuse.

Herfra er høringssvarene generelt særdeles negativt indstillet overfor byggeplanerne.


Naboer frygter larm og trafik

Argumenter, der går igen i talrige svar, er, at poolhusene er alt for store, at de ikke passer ind i området, og at de medfører for meget trafik, slitage og larm i området.

Dertil kommer, at naboerne er bekymret for den natur, der skal fældes for at gøre plads til byggeriet.

Flere anfører også, at de frygter, at deres egne huse falder i værdi eller bliver usælgelige, hvis de bliver naboer til de store poolhuse, som de mener vil blive udlejet til store grupper.

- De 10 kæmpesommerhuse kan kategoriseres som udlejningsfabrikker, og området mellem Marielyst Ferieby og stranden ender med at få karakter af industriområde med konstant kørsel til og fra kæmpehusene af de cirka 300 nye gæster hver uge, for ikke at tale om servicepersonale til rengøring, vedlighed, renovation med mere. Al denne trafik skal foregå gennem Marielyst Ferieby, hvor kørsel i øvrigt ikke er tilladt. Marielyst Ferieby er jo netop kendetegnet ved fred og ro og tryg færden uden traffik, skriver for eksempel indehaveren af et af de oprindelige feriebyhuse på Bøtølundvej 82, Helle Knokgaard Jakobsen, i sit høringsvar.

- De to digegrunde/enklaver burde aldrig været udstykket men være forblevet en del af feriebyens matrikel til glæde for de mange feriehusejere, lejere, naboer og de mange andre, som i dag frit kan færdes i området og blandt andet benytte vores legepladser og hoppepude, mener Bjarne Sørensen, der har et hus på Bøtølundvej 70.


Ikke kun partshøringssvar

De 143 naboer i feriebyen er de eneste, der er inviteret til at afgive høringssvar, fordi de er part i sagen. Men andre har uopfordret sendt deres holdning til sagen til kommunen.

Det gælder for eksempel Museum Lolland-Falster, Bevaringsfonden for Guldborgsund og Erhvervsstyrelsen.

Også Skovlyst Vejlaug, der ligger lidt længere væk fra byggegrundene, udtrykker bekymring for en række negative påvirkninger, lavet mener, byggeriet vil få på sommerhusområdet.

Politikerne skal konkret tage stilling til, om de vil give dispensation til, at Skanlux kan bygge 10 huse, der fylder mere end de tilladte 15 procent af byggegrunden. Der er søgt om op til 20,7 procents bebyggelsesgrad.

Det bliver sandsynligvis først på teknik, miljø og ejendomsudvalgets decembermøde, at sagen om poolhusene kommer op.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce