cookie-og-privatlivspolitik
Forstander Christian Schou glæder sig til at kunne byde nye kursister velkommen igen.
Forstander Christian Schou glæder sig til at kunne byde nye kursister velkommen igen.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Guldborgsund

Åbning gælder ikke for højskole

Højskolen Marielyst er ikke omfattet af genåbningen mandag.
15. marts 2021 kl. 09:15 Af Andreas Johansen

MARIELYST Mange teenagere landet over fik for nyligt den glædelige nyhed, at de snarligt vil kunne vende tilbage til deres højskoleophold, som de siden før jul har været afskåret fra at tage del i rent fysisk. Men selvom der er grund til glæde mange steder, er der desværre ikke noget at juble over i denne omgang på Højskolen Marielyst. Højskolen, der primært har seniorer som deres målgruppe, er nemlig ikke omfattet af den kommende genåbning, forklarer Christian Schou, forstander på Højskolen Marielyst.

- Højskolerne i hele landet kan åbne mandag 15. marts, kunne man høre i nyhederne. Men Højskolen Marielyst er desværre ikke omfattet af genåbningen. Hvad både radio og tv har undladt at fortælle, tager aftalen om genåbning sigte på højskolernes lange kurser, altså kurser af mindst 12 ugers varighed. De korte kurser, som vores, har slet ikke været i spil i forhandlingerne om genåbningen, lyder det fra Christian Schou.

Og det er selvfølgelig en ærgerlig situation, mener han.

- Vi er fortsat omfattet af de nuværende corona-restriktioner, som foreløbig er forlænget til 5. april. Men når det så er sagt, så giver det måske mening for et sted som vores, hvor målgruppen primært er seniorer. Hvis der kommer godt skub i det vaccineprogram, så håber vi, at vi kan få lov til at åbne på den anden side af den pause, vi har hvert år henover påsken. Det vil så blive søndag 11. april, hvor det næste hold efter planen starter, forklarer Christian Schou.

Det kursus, der efter planen skulle være startet den kommende mandag, bliver selvsagt ikke til noget. Og det er en underlig fornemmelse.

Annonce

- Det er mærkeligt at stå her på en tom højskole. Der mangler alt det liv, der gør stedet til noget særligt, og jeg glæder mig til, at vi får kursisterne tilbage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE