cookie-og-privatlivspolitik
Østerbroskolen stod der på det flag, der mandag formiddag erstattede Dannebrog på Østerbroskolens to afdelinger.

11

Billeder

Østerbroskolen stod der på det flag, der mandag formiddag erstattede Dannebrog på Østerbroskolens to afdelinger.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Åbningsfejring på Østerbroskolen var to-delt

BILLEDSERIE: Corona-restriktioner gjorde, at en samlet fejring ville involvere for mange mennesker.
11. august 2020 kl. 13:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING -Østerbroskolen!

0.-3. klasse på Nykøbings nye skole var ikke i tvivl om, hvad der stod, da skoleleder Carsten Berger Pedersen fremviste den sammenlagte skoles nye flag første skoledag mandag formiddag.

Fusionen af Østre Skole og Lindeskovskolen måtte dog holde fejringen af første skoledag, både efter sommerferien og i skolens historie, som en to-delt affære, da corona-restriktioner gjorde, at en samlet fejring ville involvere for mange mennesker.

De mere end 600 børn, der fra i går mandag har deres gang på skolen, de godt 100 ansatte samt byrådsmedlemmer og andre gæster til lejligheden var derfor opdelt på de hidtidige skolers gamle matrikler til fejringen. Her skal elever og ansatte også have deres dagligdag det næste halve år, ind til renoveringen af Lindeskovskolen, der i fremtiden skal huse Østerbroskolen, er helt færdig.


Får gode rammer

Og det bliver rigtigt godt, lovede byrådsmedlem Simon Hansen (S), der i sin egenskab af formand for kommunens børn-, familie- og uddannelsesudvalg talte på først den ene og siden den anden skole ved de forskudte fejringer.

- Østerbroskolen vil være en skole, man vil være super stolt at at være på både som elev og som lærer. Der vil være høj faglighed og gode rammer, sagde han blandt andet og roste medarbejderne på skolen for at have ja-hatten på i forbindelse med det store arbejde med sammenlægningen, inden han slog fast, at forandring skaber udvikling.

Politikeren, der som barn selv var elev på Lindeskovskolen, ønskede desuden eleverne det bedste med at danne relationer til de mange nye klassekammerater.


Corona stadig aktuel

Også Carsten Berger Pedersen sagde nogle ord ved hver af seancerne, der heldigvis for børnenes tålmodighed og vebefindende i heden, var holdt korte.

Mens talen til de yngste elever havde færre svære ord, end den til de ældre, var budskaberne nogenlunde de samme.

- De to vigtigste ting er, at I skal trives, og at I skal lære, sagde han dog også til de ældste elever, mens han i begge talerne gav en påmindelse om, at eleverne stadig skal huske coronarestriktioner med at holde afstand, spritte af og vaske hænder jævnligt.

Sidstnævnte blev relevant, da der efter talen på Østerbroskolen Syd, som den tidligere Lindskovskole hedder i overgangsfasen til den endelige fysiske sammenlægning, rullede en hjemis-bil ind på skolen til elevernes begejstring.

Skolerne er, modsat op til sommerferie, tilbage i normal undervisningsplan, der byder på længere skoledage end de fire timer, der var tilfældet i forsommeren.

- Nu bliver det en almindelig skole, og det skal vi lige vænne os til, sagde skolelederen, der glædede sig til det kommende år:

- Jeg ser mega meget frem til at se, hvordan I kommer til at trives og lære i det nye skoleår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce