cookie-og-privatlivspolitik
Siden Aalholm Gods blev solgt for knap et år siden, har offentligheden ventet på besked om den nye ejeres planer. Nu har borgmester John Brædder hørt om planerne.
Siden Aalholm Gods blev solgt for knap et år siden, har offentligheden ventet på besked om den nye ejeres planer. Nu har borgmester John Brædder hørt om planerne.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Aalholm-direktør har holdt møde med borgmesteren

Håndværkere er i gang ved Aalholm Slot, og en repræsentant for ejeren har orienteret kommunen - men udadtil er der tavshed om planerne.
19. oktober 2020 kl. 06:30 Af David Arnholm

Annonce

AALHOLM Det er snart et år siden, at rigmanden Bo Ladegaard Bendtsen købte Aalholm Gods af Stig Husted-Andersens døtre, Deidre, Alexandra og Stefanie. Prisen var hemmelig dengang, men som omtalt i Folketidende for nylig viser et regnskab fra deres medicinalselskab, Codan Medical Holding, at prisen formentlig har været på knap 400 millioner kroner.

Det helt store spørgsmål er, hvilke planer den nye ejer har med de 3.900 hektar skov og jord samt slottet og de øvrige bygninger. Senest er tre af selskaberne omkring godset - Skovsøaa Landbrug ApS, SR Fredskov Landbrug ApS og Kristiansæde Træindustri A/S - i tirsdags blevet likvideret.

Og på det seneste har folk i lokalområdet observeret, at håndværkere kører til og fra. Det medfører flere rygter - blandt andet forlyder det, at den nye ejer har sat gang i renoveringen af en masse badeværelser på stedet.

Folketidende har flere gange i årets løb forsøgt at kommentarer fra ejerens repræsentanter, men møder hver gang en lukket dør. Borgmester John Brædder (G) har dog været mere heldig. Han har således for nylig holdt møde med advokat Alexander Korsgaard Bruun, der er indsat som direktør i de selskaber, der er knyttet til godset.


Brædder var nysgerrig

Efterfølgende har John Brædder på Facebook oplyst, at den nye ejers plan er, at "slottet samt alle bygninger under Aalholm vil blive sat i stand".

- Jeg skrev til dem, fordi jeg var nysgerrig efter, hvad der skal ske i området. Det er jo en af de største jordbesiddere, og jeg ville gerne åbne døren. Er der noget, vi kan hjælpe med, hvis de skal lave noget om? Og de ville meget gerne mødes, fortæller John Brædder, der dog ikke vil røbe mere om, hvad Alexander Korsgaard Bruun fortalte - det må ejeren selv fortælle, synes han.

Da Folketidende kontakter advokaten, vil han dog stadig ikke fortælle, hvad planerne er.

- Det ønsker vi ikke på nuværende tidspunkt at udtale os om. Men ligeså snart vi har noget, vil vi gerne melde det ud, siger Alexander Korsgaard Bruun.

Hos Nysted Erhvervs- og Turistforening er formand Jens Frederiksen også spændt på at høre, hvad der er i gære.

- Vi er alle sammen nysgerrige, for Aalholm betyder meget for Nysted. Og vi håber, det kan blive sådan igen, nu hvor det blev solgt, siger han og tilføjer, at turist- og erhvervsforeningen fra ejeren har fået oplyst, at den nye ejer har forskellige idéer om aktiviteter på slottet.

Hvad de idéer er, vides dog ikke.

- Vi får ikke noget at vide, bemærker Jens Frederiksen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce