cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Sygehus skal udbygges over flere etaper.
Nykøbing F. Sygehus skal udbygges over flere etaper.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Guldborgsund

Aarhus-firma og COWI skal udbygge sygehuset

Arkitema Achitects er blevet udpeget som totalrådgiver på de kommende etaper i udbygningen af Nykøbing F. Sygehus.
08. november 2019 kl. 13:09 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det bliver Danmarks største arkitektvirksomhed, Arkitema Architects, der sammen med COWI skal stå for de næste faser i udbygningen af Nykøbing F. Sygehus.

Arkitema Architects og COWI har netop vundet konkurrencen om den såkaldte Fase 2 i sygehusudbygningen, oplyser Arkitema i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. Udvidelsen skal ske over seks etaper.

Arkitema Architects er ifølge pressemeddelelsen blevet udpeget som totalrådgiver på projektet med COWI som underrådgiver. Men egentlig er Arkitema en del af COWI, idet rådgivningsvirksomheden i starten af året opkøbte Arkitema.

Sygehusbyggeriet er det første offentlige projekt, som de to har vundet i samarbejde siden opkøbet.
- Nykøbing F. Sygehus er et af Region Sjællands fire akutsygehuse, og er en væsentlig aktøri lokalsamfundet. Vi glæder os til, sammen med sygehuset og regionen, at løfte Nykøbing F. Sygehus til et nutidigt sygehus med endnu flere funktioner - til glæde for patienter, personale og pårørende.

- Med opdelingen i flere delprojekter får vi også en god mulighed for at skabe nogle gode løsninger, der uden tvivl vil gøre en forskel for rigtig mange mennesker i området, fortæller partner i Arkitema Architects, Birgitte Gade Ernst i pressemeddelelsen.

Arkitema har været med til adskillige andre sygehusbyggerier i blandt andet Danmark og Norge, så opgavetypen er ikke ny for virksomheden, som blev grundlagt i Aarhus i 1969. I dag har den 550 medarbejdere fordelt over afdelinger i Aarhus, København, Stockhol, Malmø og Oslo og blev altså pr. 1. januar opkøbt af COWI.

Hos sidstnævnte glæder man sig over nu at kunne byde ind på - og vinde - store projekter i fællesskab.

- Vi har haft et godt samarbejde med Arkitema på rigtig mange projekter i flere år, og vi har et indgående kendskab til hinanden. Men det, at vi nu kan gå ud og afgive tilbud på store projekter som en samlet enhed, er jeg sikker på også har været udslagsgivende i denne opgave.
- Vi har nogle stærke kompetencer, som regionen nu får adgang til, og hvor der samtidig ikke er nogle barrierer mellem arkitekten og ingeniøren. Dét tror vi på giver en bedre og mere smidig rådgivning. Vi ser meget frem til at hjælpe regionen med at skabe et stærkt projekt, siger Ervin Nordahl Haukrogh, markedschef i COWI i pressemeddelelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce