cookie-og-privatlivspolitik
Bo Abildgaard
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Afgået gruppeformand: Tid til et generationsskifte

- Det er en hetz rettet mod mig og kun mig, siger Bo Abildgaard
06. december 2018 kl. 22:52 Af Martin S Poulsen

Annonce

GULDBORGSUND Det er en velovervejet beslutning, fastslår Bo Abildgaard (S), der har besluttet sig for at forlade posten som gruppeformand for Socialdemokratiet i Guldborgsund Kommune. Ny formand bliver i stedet Simon Hansen.

- Jeg føler, det er den rigtige beslutning for mig og for gruppen, fortæller Bo Abildgaard.

Ved et møde tidligere på ugen i den socialdemokratiske byrådsgruppe havde Bo Abildgaard sat et ekstra punkt på dagsordenen: valget af en ny gruppeformand. Bo Abildgaard ønsker ikke længere at være byrådsgruppens formand. Og han vil heller ikke være partiets spidskandidat ved næste kommunalvalg.

- Alle kan stille op som spidskandidat, og jeg vil bakke hundrede procent op om spidskandidaten til næste valg uanset, hvem det bliver. Men det ligger i kortene, at Simon Hansen skal være partiets næste spidskandidat, siger Bo Abildgaard, der er nu forhenværende gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, men beholder sin post som viceborgmester og posten som formand for social, sundhed og omsorgsudvalget.


Føler sig udsat for hetz

Tankerne om at frasige sig posten som gruppeformand er ikke ny.

- Det er tanker, jeg har haft siden sidste efterår, siger Bo Abildgaard, der ikke lægger skjul på, at det ifølge ham dårlige samarbejdsklima i byrådet er en medvirkende årsag til, at han nu frasiger sig gruppeformandsposten.

Ved byrådsmøderne har der i det nye byråd ofte været heftige diskussioner mellem Bo Abildgaard og René Christensen (DF).

- Det skaber et dårligt klima. René Christensens angreb på mig er rent personlige. Det er en hetz rettet mod mig og kun mig. Derfor er jeg også sikker på, at der kommer mere ro på nu, hvor Simon Hansen overtager ledelsen af den socialdemokratiske gruppe, forklarer Bo Abildgaard.

Selv om han kun er 55 år, mener Bo Abildgaard, at det er tid til et generationsskifte i den socialdemokratiske ledelse.

- Hvis Socialdemokratiet skal vinde næste valg og gerne beholde borgmesterposten i flere valgperioder, så kræver det, at nye kræfter tager over. Det er tid til et generationsskifte. Her er Simon Hansen det helt rigtige bud på en kandidat, der kan føre partiet godt videre, lyder det gode skudsmål fra Bo Abildgaard til partiets nye gruppeformand, den 32-årige Simon Hansen.

Bo Abildgaard understreger, at han stadig bliver i politik.

- Jeg vil fortsætte mit arbejdet i byrådet, og jeg regner med, at jeg også vil stille op til næste valg om tre år, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce