Annonce
Guldborgsund

Alle var enige i visionær plan

Punktet om Nykøbing Ø er ikke fjernet fra kommuneplanen. Foto: Philip Rasmussen/By & Landskab

Hundeskov blev reddet, og mulighederne for havnefront i Nykøbing udvidet i ny kommuneplan.

GULDBORGSUND Torsdag aften sagde et enigt byråd i Guldborgsund Kommune ja til forslaget til en ny kommuneplan, der sætter retningen for, hvordan kommunen skal udvikle sig de kommende år.

Og det var en tilfreds borgmester, der kunne notere sig fuld opbakning i byrådet.

- Den kommuneplan, vi nu har vedtaget, sætter en tyk streg under, at vi ønsker udvikling i Guldborgsund Kommune. Vi har vist, at vi tør udfordre rammer og tænkning, og vi står nu med en kommuneplan, der peger ind i fremtiden. Der er lavet en række justeringer og ændringer i forhold til det oprindelige udkast, fordi borgere og erhvervsliv har givet os nogle rigtig gode tilbagemeldinger, lød det fra John Brædder (G).

Han glæder sig over den store deltagelse i høringsprocessen, hvor der har været afholdt fire borgermøder med op mod 500 deltagere i alt.

Der er afgivet 145 høringssvar, og der har været massevis af kommentarer på Facebook.

- Det er ikke første gang, at jeg som borgmester har været med til at lave kommuneplan, men det er første gang, at jeg har oplevet så stor interesse for arbejdet, og det har været helt unikt. Man vil også kunne se af det endelige forslag, at vi har lyttet til kommentarerne, siger han.

Annemette Schønberg Johnsen (SF) er glad for, at mulighederne for Nykøbing Ø er udvidet i en ny plan.

- Vi er inspirerede af byggeriet på Refshaleøen i København, der tiltrækker unge igennem aktiviteter og liv og glade dage med et rekreativt fokus. De laver noget, der kan understrege det maritime med træer i lav højde, og som kan spille sammen med husbåde. Det skal ikke forhindre en erhvervshavn og en sejlrende. Vi har talt om, at vi bruger vores kystlinje for lidt, og der er muligheder i det her.

Politikerne i byrådssalen var tilfredse med, at en energiø ud for Gedsers sydspids er fjernet fra det endelige forslag til en kommuneplan. Foto: Claus Hansen

En bedre forbindelse

Noget af det, som har skabt mest debat, har været forslaget om at etablere grønt erhvervsområde, hvor der i dag blandt andet er hundeskov.

Det forslag er taget ud, og i stedet vil man arbejde på at revitalisere det eksisterende erhvervsområde i området. Desuden afventes en eventuel udvidelse af E55, som også vil få betydning for området.

Forslaget om en energiø syd for Gedser er pillet helt ud af den endelige plan, mens forslaget om øer i Guldborgsund er justeret i forhold til det oprindelige forslag.

En kommende helhedsplan for havnen i Nykøbing skal være med til at sætte rammer for, hvordan der kan skabes bedre forbindelse mellem Nykøbing og Sundby. Det har været efterlyst af borgerne i høringsperioden.

- Der er ingen tvivl om, at vi har oplevet stor opbakning til at tænke nyt og anderledes i Nykøbing. Vores borgere har klart markeret, at de ønsker udvikling. Ikke mindst er der et stort ønske om at få skabt en bedre forbindelse mellem Falster og Lollandssiden af Nykøbing, og det giver os nogle spændende muligheder, siger Ole K. Larsen (V).

Her er noteret et par af de væsentlige punkter, der er justeret i et nyt forslag til en kommunalplan:

Udvidelse af Guldborgsundcentret: Er justeret, så der udlægges et mindre område på 33.000 kvadratmeter med krav om butikker på minimum 2.000 kvadratmeter.

Pandebjerg/Ny Kirstineberg: Det foreslåede rammeudlæg for udviklingsområdet er udtaget fra nærværende kommuneplan. Der vil blive arbejdet videre med planerne i en ansøgning om udpegning i et landplandirektiv med henblik på senere optagelse i en kommuneplan.

Forslag om Gedser Ø er taget ud af kommuneplanen. Grønt Danmarkskort: Der er truffet beslutning om, at der skal igangsættes proces for udpegning af nye og eksisterende naturområder og økologiske forbindelser.

Forslagene om udvidelse af erhvervsområde i Nordbyen, erhvervsområder ved Sakskøbing, byudvikling på Ydre Østerbro samt helhedsplaner for Stubbekøbing Havn og Sakskøbing Havn fastholdes.

Der var stor modstand mod at nedlægge hundeskoven ved Randersvej til fordel for erhvervsområde. Billedet her er fra skoven i Maribo. Foto: Claus Hansen
  • Punktet om Nykøbing Ø er ikke fjernet fra kommuneplanen. Foto: Philip Rasmussen/By & Landskab
  • Politikerne i byrådssalen var tilfredse med, at en energiø ud for Gedsers sydspids er fjernet fra det endelige forslag til en kommuneplan. Foto: Claus Hansen
  • Der var stor modstand mod at nedlægge hundeskoven ved Randersvej til fordel for erhvervsområde. Billedet her er fra skoven i Maribo. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken