cookie-og-privatlivspolitik
Lucky Jackson bor nær Guldborg og er en af de herboende amerikanere, der fik en check fra USA. Han fik til gengæld ikke et brev underskrevet af præsident Donald Trump og afviser, at et sådant ville have gjort positivt indtryk på ham.
Lucky Jackson bor nær Guldborg og er en af de herboende amerikanere, der fik en check fra USA. Han fik til gengæld ikke et brev underskrevet af præsident Donald Trump og afviser, at et sådant ville have gjort positivt indtryk på ham.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Amerikaner glad for coronastøtte fra USA

Ung herboende amerikaner har fået 1.200 amerikanske dollars fra den amerikanske regering - de fleste amerikanere får et tilsvarende beløb.
12. juli 2020 kl. 16:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

SOESMARKE I april kom 1.200 amerikanske dollar, små 8.000 danske kroner, ind på 19-årige Lucky Jacksons konto.

En stimulus check, genopretningscheck, hjalp mange amerikanere under covid-19, om de boede i USA eller i udlandet, hvis de betalte skat i USA. Det gør Lucky Jackson, der flyttede til Soesmarke tidligere i år for at komme tættere på sin herboende far.

Nogle amerikanere fik først ikke pengene, men nylig en check underskrevet af præsident Donald Trump eller et brev med lovning på, at pengene snart kom, hvilket nåede danske medier tirsdag. Lucky Jackson fik pengene straks.

- Det er en god idé. Det er ikke alle amerikanere i udlandet, der bliver der, og politikerne tror måske, de kommer tilbage og bruger dem i USA, siger han.

Selv har han brugt dem på leveomkostninger som mad, og han giver ikke meget for, at onde tunger mener, pengene er et forsøg fra præsidenten på at købe stemmer forud for præsidentvalget i november.

- Det får mig ikke til at stemme på Trump - hvis noget får det mig til at stemme demokratisk. De vil give flere stimulus checks, mens republikanerne er ligeglade med mennesker. De vil beholde pengene, og de stemte også imod at sende dem ud. Og 1.200 dollars er et lille beløb, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce