cookie-og-privatlivspolitik
Her ses en af de skitser, som tilbage i 2019 dannede grundlag for fortællingen om et måske kommende byggeprojekt midt i Sakskøbing. Det kan stadig blive til noget, om end i en anden udgave.
Her ses en af de skitser, som tilbage i 2019 dannede grundlag for fortællingen om et måske kommende byggeprojekt midt i Sakskøbing. Det kan stadig blive til noget, om end i en anden udgave.
Foto: Friis Andersen Arkitekter

Guldborgsund

Apotekerhaven på standby

- Vi prøver at finde nogle investorer til projektet, for som det ser
ud nu, er der ikke økonomi i projektet, fortæller Karsten Elbæk.




31. januar 2021 kl. 05:53 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING - Der skal ikke ske noget omkring det lige nu.

Sådan indleder Karsten Elbæk fra M.N. Entreprise A/S sin statusmelding om det projekt, som man allerede tilbage i oktober 2019 kunne læse om i Folketidende. Dengang stod det blandt andet at læse om det nye byggeprojekt med plads til 19 almene boliger midt i Sakskøbing og lige over for det gamle rådhus, at Apotekerhaven kunne åbne i 2021.

Det kommer ikke til at ske. Det har tiden vist, og det er der et par helt klare grunde til.


Søger efter investorer

- Vi prøver at finde nogle investorer til projektet, for som det ser ud nu, er der ikke økonomi i projektet. Vi har stadig skitserne liggende, men projektet bliver sandsynligvis ændret fra de oprindelige 19 almene boliger til færre og større boliger, fortæller Karsten Elbæk, da Folketidende spurgte til fremtidsscenariet for den iøjnefaldende tomme bygning i Sakskøbings bymidte.

Den tidligere boghandel, som efter planen også var en del af projektet Apotekerhaven, skulle ombygges indvendigt. På den måde ville der blive etableret fire boliger i halvandet plan.

Annonce

En ny facade i den tidligere boghandel skulle desuden flyttes frem i gågaden, og så skulle der etableres fire kviste i husets stil. I det oprindelige byggeprojekt var der også indbefattet rækkehuse ned langs Tværvej med 15 styks toværelses boliger på 73 kvadratmeter.

Byggeprojektet Apotekerhaven var et samarbejde med Sakskøbing Boligselskab, men ifølge Karsten Elbæk søges der altså nu efter nye investorer, før der kan igangsættes et byggeprojekt på grunden ved den tidligere boghandel.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE