cookie-og-privatlivspolitik
Den nye hal kommer til at ligge i den grønne plet, hvor træerne er, mellem den nuværende hal (til højre) og fodboldstadionet. Byggeriet vil ske ved omvendt licitation, så entreprenører skal byde ikke så billigt men med så godt et projekt som muligt, til pengene.

3

Billeder

Den nye hal kommer til at ligge i den grønne plet, hvor træerne er, mellem den nuværende hal (til højre) og fodboldstadionet. Byggeriet vil ske ved omvendt licitation, så entreprenører skal byde ikke så billigt men med så godt et projekt som muligt, til pengene.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Arbejde indledt med ny superhal

- Koncentrer jer om need to have: Det er fint at have gode ideer, men der er altså ikke
penge til Royal Arena, sagde Rambøll-rådgiver om 80 millioner kroners-byggeriet.
28. februar 2020 kl. 17:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING En mærkedag. Sådan betegnede halleder i Nykøbing Falster Hallerne, Mark Stig Andersen, torsdag. Da var der kick off-møde om byggeriet af den kommende superhal.

Mødet blev holdt i den nuværende halbygning med deltagelse af omkring 30 lokale aktører og folk, der er forbundet med projektet. Rådgiver i Rambøll Kristian Buur, der er tilknyttet arbejdet, var den primære taler.

Han fremlagde blandt andet en tidslinje for forløbet som viste, at kontrakten med entreprenøren skal underskrives før jul. Tegnearbejdet kan så begynde i begyndelsen af det nye år, og selve byggeriet ventes at tage halvandet år.

Dermed kan hallen ikke helt ventes klar, som formand i kultur, fritid og bosætningsudvalget, Martin Lohse (G), lavede sjov med, til kommunalvalget i 2021.


Vil tiltrække mere kultur

Snakken om at få en ny hal i byen, som kan supplere den nuværende, der er fra 1969, har stået på i årevis.

I efteråret kunne partierne bag kommunens budgetforlig afsløre, at de 80 millioner til en ny hal var fundet, og torsdag var den formelle start på arbejdet.

Blandt de kommende punkter i dette er besøg fra styregruppen i andre haller og to workshops, der afholdes i næste uge. Her skal driftspersonale og de primære brugere af hallerne arbejde med deres ideer og behov.

Der er nemlig mange årsager til, at den nye hal er ønsket, lød det fra hallederen og udvalgsformanden.

Blandt dem er de mange aflysninger af aktiviteteter, som kommercielle arrangementer betyder i de nuværende haller. Dem var der 86 af alene i 2018, fortalte sidstnævnte og fortsatte:

- Og så irriterer det mig, at vi altid skal til Næstved og bruge deres hal, når NFH skal spille europæiske kampe. Det skal ske her. Desuden vil vi gerne have flere og større kulturelle begivenheder til byen, som teater eller koncerter.


Undergrund en ubekendt

Blandt de mange informationer, deltagerne ved mødet fik, var et overblik over budgettet, som det ser ud nu. Af de 80 millioner er fem afsat til omkostninger som administration og forundersøgelser, mens 75 er til selve byggeriet.

10 millioner er tilsidesat til uforudsete udgifter, og det skyldes blandt andet grunden, hallen skal placeres på.

- Vi ved ved ikke, hvad der er under jorden, men hvis pengene ikke bruges dernede, så bruges de i hallen, lød det fra Kristian Buur med reference til, at der er en blød bund med miljøforurening.

Han og Mark Stig Andersen svarede spørgsmål fra gæsterne, herunder om hvor folk skal parkere, "når NFH skal spille Champions League-finale, og der kommer 3-4.000 mennesker". Svaret var, at der blandt andet kommer parkering på nogle af DSBs arealer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce