cookie-og-privatlivspolitik
Den nye afdeling til elever med autisme er nu taget i brug. Byggeriet, der blev indviet 2. oktober, har kostet cirka 20 millioner kroner.

3

Billeder

Den nye afdeling til elever med autisme er nu taget i brug. Byggeriet, der blev indviet 2. oktober, har kostet cirka 20 millioner kroner.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Autismeafdeling er taget i brug

Skole og Børnehus fik bygget til for cirka 20 millioner kroner.




21. oktober 2020 kl. 08:02 Af Bjarne Arildsen

Annonce

NØRRE VEDBY Nørre Vedby Skole og Børnehus har nu for alvor taget sin nye bygning for børn med autisme i brug.

Selve indvielsen fandt sted fredag 2. oktober, og i ugen op til denne og ugen efter er 42 elever og 20 ansatte rykket ind i bygningen.

Den ligger på hjørnet af Vigvej og Storstrømsvej og afgrænser skolegården mod øst.

Ligesom den øvrige del af skolen er den blevet opført i røde sten og fuget på samme måde.

Døre og vinduer er dog ikke hvide, men derimod i moderne brunt metal.

- Alle er meget glade for den nye fløj, fortæller viceskoleleder Anne Bonde Andersen, som i går, mandag, viste Folketidende rundt i afdelingen.


Rolige omgivelser

Byggeriet, der har varet godt et halvt år, har kostet cirka 20 millioner kroner.

For de mange penge har skolen fået en afdeling, der er skræddersyet til elever med autisme.

Væggene er de fleste steder af beton, og gulve og lofter er gjort meget lyddæmpende.

Desuden er der brugt farver som knækket hvid, beige og lyseblå indendørs, og lamperne i lofterne dæmper deres lys automatisk.

- På den måde er der skabt meget rolige omgivelser for eleverne. Det er vigtigt for dem, siger Anne Bonde Andersen.


Tre rum i ét

I stueetagen og på første sal, hvortil der er både elevator og trappe med et todelt gelænder i mørkt træ, er der afsnit til i alt seks klasser.

Men der er ikke tale om klasselokaler, som det kendes fra almindelige skoler.

Hver klasse har et fællesrum med et bord, som alle kan sidde rundt om.

Et andet sted er der et grupperum, hvor en lille gruppe kan arbejde.

Og hver elev har også sit helt eget hjørne, hvor han eller hun kan sidde og koncentrere sig.

- Eleverne er meget glade for de nye lokaler. En sagde, at nu skulle han i rigtig skole, som en af afdelingens lærere siger.

Udendørs er man dog ikke færdig endnu.

Her skal der etableres en legeplads, og den arbejder håndværkere stadig på at gøre klar.


Stor interesse

Skolen har oplevet en del interesse for det nye byggeri til autismeafdelingen.

- Andre indenfor området vil gerne komme og se det, siger viceskolelederen.

Hun sender også meget ros videre til byggefirmaet Idebyg og de andre implicerede i byggeriet af den nye fløj på Nørre Vedby Skole.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce