cookie-og-privatlivspolitik
Der kan gå måneder, før diskoteker og spillesteder igen må åbne. Her spillestedet Kalas på Brovejen i Nykøbing.
Der kan gå måneder, før diskoteker og spillesteder igen må åbne. Her spillestedet Kalas på Brovejen i Nykøbing.
Foto: Privat

Guldborgsund

Barer må være kreative

Ejer af spillesteder på Lolland og Falster tror tidligst på genåbning i november.
07. august 2020 kl. 06:30 Af Maria Glasius Lange

Annonce
FAKTA
Den fjerde og - indtil videre - sidste skitserede fase af genåbningen af Danmark skulle indledes "primo august".
- Partilederne skal dog først mødes og forhandle 12. august, og det ser altså ikke ud til, at den dato nås.
- I fase 4 er der lagt op til, at diskoteker, spillesteder og nattelivet i øvrigt får lov til at genåbne. Øvrige uddannelser, som ikke allerede er åbnet, er også med i fasen.
- Oprindeligt var også fitnesscentre, svømmehaller og legelande en del af den fjerde fase. Genåbningen af disse blev dog fremrykket til starten af juni.
Kilde: Ritzau, Politiet.

NYKØBING Udfaldet af genåbningens fase fire er fortsat et stort spørgsmålstegn. Men umiddelbart er nye udmeldinger fra direktøren for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, ikke gode nyheder for diskoteker og spillesteder, der lever af at have mange hundrede unge gæster i weekendens tidlige nattetimer.

Den seneste tid er antallet af nye smittetilfælde steget, og det har fået direktøren til at advare mod at fortsætte med fase fire.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) stiller sig ikke på tværs i forhold til den vurdering, og Alan Møller, der ejer spillestedet Kalas og Billig Bar i Nykøbing samt Dr. Emils Laboratorium i Marielyst og Club Zanzi i Nakskov, er sådan set også enig.

- De mænd og kvinder, der tager beslutningerne, ved udmærket godt, hvad der sker på et diskotek. Gæsterne drikker, smager på hinandens drinks og råber ud over det hele på en måde, så man nærmest kan se spyttet flyve i vejret på billederne. Det vil ikke give mening at åbne og så bede dem stille sig i små firkanter med 10 personer i hver. Det er da fuldstændig rigtigt. Det gør bare ondt, for det her er mere end bare et job. Det er hjerteblod, siger han, der i 1991 var med til at åbne spillestedet Jailhouse i Nykøbing.

Tallene i hans regnskaber blinker i øjeblikket blodrødt, i og med at man ikke har haft en indtjening i mange måneder.

Men i og med at spillestederne ejes af driftsselskaber, der modtager midler fra staten, er han ikke bekymret for spillestedernes overlevelse.

Det afgørende for en genåbning af diskotekerne bliver, mener Alan Møller, at der findes en vaccine, eller at smitteniveauet bliver så lavt, at man tør slippe de unge løs, og at det kan ske uden mundbind.

- Jeg kan godt forestille mig, at det ikke bliver før julebryggens ankomst i begyndelsen af november. Men kommer der en anden bølge, så er det højst sandsynligt først i 2021, at vi kan åbne stederne.


Nye muligheder

Hos Billie Jean åbnede ejer Lars Hansen i samme fase som cafeer og restauranter. Inden corona-virussen spredte sig, kunne han lukke dørene efter sine gæster klokken 05 i weekenden. Det er ikke længere en mulighed, men selv hvis han og andre udskænkningssteder en dag må holde åbent til efter midnat, er han ikke sikker på, at han griber den mulighed igen.

- Coronakrisen har på mange måder været skidt, men den har også betydet, at vi har kunnet prøve nogle ting af, som vi ikke nødvendigvis ellers var kommet til.

I et år har han overvejet at begynde at sælge smørrebrød til frokost, men det var svært at få passet ind, når man først lukkede klokken 05 natten forinden.

Derfor har han udnyttet muligheden under de gældende corona-restriktioner, og det går ifølge ham selv "forrygende".

- Jeg har haft den bedste juli, siden vi åbnede. Det er klart, at aftenomsætningen ikke har været det samme, men indtægterne på smørrebrød har kunnet gøre op for det - og mere til.

Han har heller ikke behøvet at lave den store analyse for at kunne se, at omsætningen ikke lå sidst på natten. I baren solgte han bedst mellem klokken 22.00 og 02.00. Skulle det igen være muligt, hælder han derfor til at lukke stedet senest klokken 03.00.

Alan Møller arbejder nu på at finde ud af, om det kan betale sig at lade Billig Bar holde åbent fra klokken 18.00-24.00 fra torsdag til lørdag med poolbord og slå-søm-i.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce